Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray evinde Antalyaspor ile 0-0 berabere kalarak liderlik koltuğundan oldu.

Kritik 2 puan kaybeden Sarı Kırmızılı takımdaa 3 futbolcu cezalı duruma düşerken 1 isim de sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Karşılaşmada hakem kararları kartışma konusu olurken protokol tribününde Galatasaraylı bir yönetici ile TFF üyesi arasında gerginlik yaşandığı ortaya çıktı.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem Galatasaray - Antalyaspor maçında TFF'ye yönelik Sarı Kırmızılı Yönetici Mahmut Recevik'in ağır küfürler ettiğini belirtti.

Beyaz TV'ye konuşan İsmail Erdem açıklamasında küfürler edildikten sonra stadı terk ettiğini belirterek gerekli şikayetleri yapacağını dile getirirken olayı şu sözlerle anlattı;

"Hakemin kırmızı kart göstermesinden sonra protokol tribünün önünde hakeme bağırma çağırma oldu. Oradan birisi bir vatandaş TFF'de zor duruma düşüyor dedi. Oradan başka birisi ağıza alınmayacak şeyler söylendi.Bizim de bunu kabullenme şansımız yok. Ben de bağırıp çağırdım kimse çıkmadı. Sonra da kalkıp stattan çıktım. Mahmut Recevik diye birisiymiş benim duyduğum. TFF olarak girişimde bulunacağız, maçın gözlemcisi temsilcisi tespit etti mi bilemiyorum."

Erdem açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü;

''TFF'yi temsilen orada Ali Düşmez ile oradaydık, hakareti kabullenecek halimiz yok. Oradan çıktıktan sonra da TFF'yi temsilen gereken şikayetimizi bildireceğiz, disiplin kurulu ve TFF'nin organları ne düşünür bilemeyiz ama bunu kabul edecek halimiz yoktu.Tamamen ahlaksızlık. Hakemin hatası olur olmaz ayrı bir şey ama orada TFF'nin tüzel kişiliğine hakareti kabul edemeyiz. Bunun karşılığında hukuki haklarımızı kullanacağız, kullanmalıyız"

"Galatasaray yönetiminde orada Sayın Mustafa Cengiz bizimle birlikteydi, Abdurrahim bey ve farklı yöneticiler de vardı. Orada anlık olay oldu zaten.Tolunay Kafkas da benim arkamdaydı o da benden sonra çıkmış. Hukukçularımızla birlikte görüştükten sonra yapmamız gereken başvurularımızı yapacağız"

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem açıklamalarını şu sözlerle tamamladı; "Hakem doğru veya eksik karar verir onu biz değerlendiremeyiz. Hakemin değerlendirmesi kırmızı kart. Hakeme tepkiler verildi kırmızı karttan sonra ama TFF'yi hitap ederek o lafların söylenmesi tamamen ahlaksızlık.Sporun ruhuna aykırı. Futbolun patronu TFF'dir. Orada TFF'ye yönelik sözlerin kabul edilme durumu yok. Şahsen şikayetçi olacağım."

.

Kaynak: Fotomaç