UEFA Finansal Fair Play kriterlerini yerine getirmediği gerekçesiyle gelecek iki sezonda Avrupa kupalarından men edilme riski bulunan Galatasaray’ın son 6 sezonda transfere harcadığı rakamlar dudak uçuklattı.

Anadolu Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre Cim-Bom, son 6 sezonda 67 transfere imza attı. Sarı-kırmızılılar, bu transferler için toplamda yaklaşık 150 milyon euro bonservis ücreti ödedi.

Satıştan 40 milyon

Aslan, 2010-2011 ile başlayan 6 sezonda oyunculara verilen yıllık garanti para bakımından yaklaşık 380 milyon euroluk taahhütte bulundu. Galatasaray, daha sonra verim alamadığı oyuncuların sözleşmelerini feshetme, başka kulübe gönderme veya kiralama yöntemiyle, bu taahhüdü azaltma yoluna gitti.

Bu dönemde görev yapan başkanlar arasında en fazla transfer Ünal Aysal döneminde gerçekleşti. Aysal, 42 oyuncuya 110.6 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Yaklaşık 8 ay görevde kalan Duygun Yarsuvat ise hiç transfer yapmadı.

Son 3 şampiyonluğun 2’sinde imzası bulunan Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim döneminde ise 25 futbolcu alındı ve bunlara 78 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Sarı-kırmızılı kulüp, son 6 sezonda oyuncu satışından yaklaşık 40  milyon euro gelir sağlayabildi.