‘İdeal 11’le sahaya çıkması gerekiyordu’
“Hamza Hamzaoğlu ben nasılsa yenerim düşüncesiyle sahaya çıktı. Bu maçta kafasındaki ilk 11’le çıkması gerekiyordu. Rakip kim olursa olsun 3 puanı mutlaka alması gerekiyor. Yasin Öztekin Galatasaray’da o boşluğu doldurabilir.”

‘Yasin Öztekin’i oyuna almalı’
“Coşkusunda sorun yok. İlk yarıda Galatasaray’ın en iyi oyuncusu Sabri. Favori gibi coşkuluydu Galatasaray ama onun gibi oynayamadı. Selçuk ve Sneijder dışında Burak Umut boş alanlar bulabilir ama Yasin kanatta kalıyor. Yasin hem Sabri’ye de yardımcı olur ve daha rahatlatır.”

‘Muslera’nın o golü yememesi lazımdı’
“Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe çok hücumcu ile oynamaya çalışıyorlar ama bu işe yarar mı bilinmez. Şimdi bir şablon deniyorlar. Hamza Hamzaoğlu’nun bir şansı var. Galatasaray’ın belli bir şablonu var ve ona göre bir değişiklik yapabilir. Osmanlıspor gol atamazsa bu maç 1-1 ile zor biter. Muslera gibi bir kaleci yine bu golü yememesi lazımdı.Sonuçta oyuncu bir metreden vurmadı.”

‘Neden oyuncu almadılar’
Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Osmanlı maçının bitiminde yayınlanan programda çarpıcı ifadeler kullandı.
Dilmen, “Türkiye’de böyle bir hastalık var. İlla ki yıldız futbolcu istiyorlar. Galatasaray’ın şampiyon takım olarak transfer politikası çok yanlış. Milyon avrolar kazandılar. Neden oyuncu almadılar. Şampiyon olmuşsunuz ve Şampiyonlar Ligi’ne kalmışsınız, ama İsmail Çipe diye bir yardımcı kaleci var. Saygısızlık yapmak istemem, belki çok büyük bir kaleci olacak ama Galatasaray, bir yedek kaleci alamadı” diye konuştu.

‘Burak’ı asla çıkarmazdım’
Hamzaoğlu’nun tercihlerine değinen Dilmen, “Melo herkes idmandayken denizdeki görüntülerini paylaşıyordu. Melo oyuna girdi ama fiziki olarak hiç iyi değil. Sahada yürüyecek hali yoktu. Sonrasında Burak-Hamza hoca krizi ortaya çıktı. Sivas’ta kamçılamak için yedek bıraktım demişti. Şimdi Burak’ı kamçılamak için mi çıkardı. Herkesi çıkarırım ama Burak’ı çıkarmam. Takımlarda bu yıl değişik tercihler oluyor. Oyunun son bölümünde Podolski forvet oynadı. Fener’de Diego sol kanat oynuyor. Beşiktaş’ta Olcay forvet arkası oynuyor. İlk iki hafta itiberiyle Muslera’nın çok ciddi hataları oldu. 5 puan kaybında Muslera ciddi bir etken. Maçtan önce ben dahil herkes Galatasaray kazanır diyordu. Fakat futbolun bazı gerçekleri var. Bu Osmanlı, Galatasaray’ı bu kadar yoruyorsa futbolun gerçeklerine bakmak gerek” dedi.

‘Kulüp bölünmüş durumda’
Rıdvan Dilmen, “Galatasaray’da Hamzaoğlu’na kalkan lazım. Sneijder, Melo ve Burak olaylarında hep kendini savunmak zorunda kaldı. 3 kupa kazanmış hocanın kendini koruyabilmesi lazım. Türkiye’de kulüplerde duygusal oyuncular fazla. Podolski, Van Persie hedefi olan oyuncular değil. Türkiye’nin gerçeği bu. Şimdi Hamza hoca, taraftar ve başkan bölünmüş durumda” ifadelerini kullandı.

‘Galatasaray Avrupa’ya gidemeyecek’
Galatasaray'la ilgili şok bir iddiaya imza atan Rıdvan Dilmen, seneye Galatasaray’ın Avrupa’da mücadele edemeyeceğini iddia ederek, “Galatasaray, UEFA’dan mali konuda süre istedi. Bu süre verilmezse Galatasaray seneye Avrupa’ya gidemeyecek.” dedi.