Galatasaray’ın altyapısından yetiştikten sonra geride bıraktığımız sezonun başında Dursun Özbek yönetimi tarafından sözleşmesi uzatılmayarak takımdan gönderilen ve Göztepe’nin yolunu tutan Sabri Sarıoğlu, yeniden sarı-kırmızılı formayı terletmeye hazırlanıyor. 

Basında yer alan habere göre; İzmir ekibi Göztepe ile geçirdiği 1 yılın ardından kontratı feshedilen 34 yaşındaki sağ bek oyuncusu Sabri Sarıoğlu, bir süredir kendisine takım arıyordu. 
Antalyaspor başta olmak üzere bir çok Anadolu takımlarının ilgisi bulunduğu başarılı oyuncu, bu teklifleri yedekte tutarken efsaneleştiği Galatasaray’dan da haber bekledi. 
 
UEFA’nın getirdiği kadro kısıtlaması nedeniyle 25 yerine 21 oyuncuyu Şampiyonlar Ligi kadrosuna kaydettirecek olan Galatasaray'ın, bu listeye en az 4 altyapı oyuncusu yazması gerekiyor. 

Mevcut kadrosunda sözleşmesi sona eren Eray İşcan’ın dışında altyapıdan oyuncusu bulunmayan Sarı-Kırmızılılar, çareyi eski emektarına yeniden teklif götürmekte buldu.

"BEN OLSAM GÖNDERMEZDİM" DEMİŞTİ

Futbol kariyerini yetiştiği Galatasaray’da noktalamak isteyen Sabri, teknik direktör Fatih Terim’e soruldu. Daha önceki açıklamasında “Ben olsam göndermezdim” diyen başarılı teknik adamın, bu transfere onay verdiği öğrenildi. 

Sarı-Kırmızılı taraftarların ‘Reyiz’ lakabı taktığı Sabri’nin yeniden takıma dönebileceğini yönetime ileten Terim’in, “Emektar oyuncular kulüpler için her zaman önemlidir. Sabri de burada çok önemli başarılar gördü. Buraya dönüp futbolu G.Saray’da bırakmak her iki tarafa da yakışır” şeklinde yönetime görüş bildirdiği kaydedildi.  

YILLIK ÜCRETİ DÜŞÜK OLACAK  

Maddi sıkıntılar içerisinde transfer yaparken ince eleyip sık dokuyan başkan Mustafa Cengiz ve kurmayları, Sabri Sarıoğlu’na makul bir maaş ödemek istiyor. Kariyerini Galatasaray’da sonlandırmak isteyen Sabri Sarıoğlu, parayı dert etmiyor.

Kaynak - HaberTürk