Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Mart ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı yapıldı.. Toplantıda, Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle gündeme bomba gibi oturan ve Galatasaray Sportif AŞ.'deki görevinden istifa eden Nasuhi Sezgin'de, yönetim kurulunda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yanında yer aldı.

Galatasaray'ın borcuyla ilgili açıklama yapılırken, Sarı-Kırmızılıların 520 milyon dolar (1 milyar 936 milyon TL) borcu olduğu söylendi. Ayrıca 2016 yılı itibarıyla gelir düzeyinin %3,8 arttığı ve giderin de %17 civarında azaldığı açıklandı...

Toplantıda birtakım açıklamalarda bulunan başkan Dursun Özbek, Riva-Florya arazisiyle ilgili yapılan spekülasyonlar, Seyrantepe'ye yapılması düşünülen salon projesi ve kulübün geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek'in açıklamalarından satırbaşları:
 
"Galatasaray malına mülküne değil, kılına zarar gelmesine müsade etmeyeceğim. Yapmak istediğim bir şey var. Galatasaray'ı bu zor günlerden çıkarmak. Zoru görünce kaçmak gibi bir karakterim yok. 'Çamur at, izi kalsın' sevdasından vazgeçmek lazım. Güç birliği yapmalıyız. Kimse bilgi kirliliği yaratarak Galatasaray'a zarar vermeye kalkmasın..."

"Spor salonu projesi için sponsorluk görüşmeleri devam ediyor. Galatasaray'ın bir çatı problemi var. Bir taahhüt verilmiş eski yönetim tarafından. Bu borç GSGM nezdinde kayda geçmiş. 70-75 milyon TL seviyesinde bu borç. Bu parayı salona katkı payı olarak koyun dedik. Onlar da davadan vazgeçelim dediler..."

"Otel inşaatı yürüyor, ancak biraz yavaş yürüyor. Bunun finansal yapıyla hiçbir alakası yok. Denizbank'a gittim, bizim gayrimenkulümüz var. Sırf bunun tamamlanması için kredi istedim."