Süper Lig ekiplerinden Galatasaray ligin 2.yarısına yeni takviyeler yaparak daha güçlü şekilde girmek istiyor. Hedefi şampiyonluk olan sarı-kırmızılı ekip Gençlerbirliği takımının başarılı ve genç stoperi Ahmet Çalık'ı transfer etmişti. 

Bugün düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan genç stoper yaşanan transfer süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

- Buraya şampiyonluklar yaşamaya geldim -

Takıma yeni katıldığını ve bir an önce uyum sağlayıp elinden gelenin en iyisini yapacağını söyleyen Çalık; ''Çok heyecanlı ve mutluyum. Hayallerini kurduğum takımın bir parçasıyım. Burada milli takımda da beraber olduğum abilerim var, onların da bana yardımcı olacağından şüphem yok. Galatasaray isminin olduğu her yerde şampiyonluklar vardır ve bende bu amaçla buraya şampiyonluk yaşamaya geldim'' açıklamasında bulundu.

- Evde oturuyordum menajerim aradı - 

Yaşanan transfer süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ahmet Çalık; ''Evde oturuyordum. Galatasaray ile ismim anılıyordu ama gerçek mi yoksa söylenti mi bilmiyordum. Daha sonra telefonum çaldı arayan menajerimdi 'İnşallah Galatasaray olacak' dedi. İçim kıpır kıpır olmuştu. Bu haberi ilk önce babama söyledim o da benim kadar heyecanlandı. Ardından kulüpler kendi aralarında görüştü, görüşmeler biraz uzun sürse de mutlu sona ulaştık. Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' açıklamasında bulundu.

- Bir an önce Türk Telekom Arena'ya çıkmak istiyorum - 

Sarı-Kırmızılı taraftarlar ve Galatasaray'ın mabedi Türk Telekom Arena'ya bir an önce çıkmak istediğini dile getiren Ahmet Çalık; ''Çok sabırsızlanıyorum. Bir an önce Türk Telekom Arena'ya çıkıp galibiyetler elde etmek ve taraftarlarımız ile beraber şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasınlar. Biz her zaman sarı-kırmızılı renklere gönül vermiş olan taraftarlarımız için savaşacağız ve elimizden geleni yapacağız.'' açıklamasında bulundu.