Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında Lazio'yu 1-0 mağlup etti. 

Teknik direktör Maurizio Sarri ile Fatih Terim arasında yaşananlar maçın önüne geçti.

İkili arasında geçen diyalog belli oldu.

İşte Sarri'nin Terim'e söyledikleri ve hikayesi;

Sarı Kırmızılı takımın, Lazio galibiyeti İtalyan basınında geniş yer buldu.

Corriere dello Sport, maçı okuyucularına şu başlık ile sundu; "Strakosha'nın bir hatası Lazio'yu cezalandırdı. Sarri'nin futbolundan izler görülmüyor ve bu takım gelişim sinyalleri vermiyor. İmparator Terim kazandı"

Ayrıca gazete, Taylan Antalyalı, Morutan, Yedlin ve Terim'e 7 ile en yüksek notu verdi.

La Gazzetta dello Sport'un "Galatasaray, Strakosha'ya teşekkür ediyor" başlığını atarken, "Arnavut kalecinin yediği inanılmaz gol maçın skorunu belirledi" ifadesi yer aldı. Strakosha'nın kendi kalesine attığı gol "Ölümcül hata" olarak tanımlandı.

Tuttosport gazetesinin "Strakosha hata yapıyor, Sarri kaybediyor" başlığını kullanırken, Cicaldau'yu ön plana çıkardı.

İstanbul'a gelmeden İtalyan basınına Fatih Terim'i yere göğe sığdıramayan açıklamalar yapan İtalyan ekibinin teknik direktörü Sarri'nin oyun felsefesine hayran kaldığı deneyimli çalıştıcı ile maç öncesi buluşmasında İtalyanca "è un onore conoscerti" (seninle tanışmak bir şeref) ifadesini kullandığı belirtildi.

Galatasaray'ın Lazio galibiyeti kadar İtalyan takımının dünyaca ünlü teknik direktörü Maurizio Sarri'nin Fatih Terim'le karşılaşırken önünde eğilmesi de bir o kadar gündeme damgasını vurdu.

Terim'i görür görmez İtalyanca "è un onore conoscerti" (seninle tanışmak bir şeref) diyen Sarri'nin hikayesinin Fatih Terim izleri taşıdığı ortaya çıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Tecrübeli teknik direktör Terim, Fiorentina'yı çalıştırırken İtalya 4. Ligi'nde Sansovino'da görev yapan Sarri'nin, tecrübeli hocanın oynattığı futboldan çok etkilendiği ve futbol felsefesinin temelini bu anlayışın oluşturduğu belirtildi.

Floransa'ya yakın bir yerde yaşayan ve aynı zamanda o dönemler bankacılık yapan Sarri'nin defansif yönüyle dikkat çeken İtalya Ligi'nde Terim'in hücum futboluna hayran kaldığı ve ilham aldığı ifade edildi.

Fatih Terim'den 6 yaş küçük olan Sarri'nin (62 yaşında) deneyimli hocadan esinlenerek oynatmaya çalıştığı futbol özellikle Napoli'de büyük ses getirdi. Göze hoş gelen ve hücumu ön planda tutan bu futbol sonrası İtalyan teknik adam kısa süre içinde Chelsea ve Juventus gibi devleri de çalıştırdı. Tecrübeli teknik adam bu sezon başında da Lazio'nun başına geçti.

Fatih Terim'e olan ilgisi ve saygısıyla dikkat çeken Maurizio Sarri'nin ailesinin koyu Fiorentina taraftarı olması da bu duruma en büyük etken... Sarri, İtalya'da verdiği bir röportajda annesi ve büyükannesinin Fiorentina'yı çok sevdiklerini anlatmıştı.

Deneyimli teknik adam Sarri şu ifadeleri kullanmıştı;

"Annem ve büyükannem bir gün Fiorentina'da çalışmamı çok ister. Evleri bile stada 500 metre yakında. Fiorentina'yı çok seviyorlar ve çok bağlılar" 

Fatih Terim de 2000-2001 yıllarında çalıştığı İtalyan kulübünde büyük sevgi toplamış ve kısa sürede kulübün simgeleri arasına girmişti.

Öte yandan Galatasaray sahaya çıkan genç kadro enerjisiyle rakibi bezdirdi ve hataya zorladı. 25.2'lik yaş ortalaması ile UEFA Avrupa Ligi'nde sahaya çıkan en genç takım oldu.

Fatih Terim özellikle 6 (Leiva) - 8 (Akpa) numaraya yapılacak baskıyı önemsemişti. Bu başarıyla yerine getirildi.

17.3 km ile Avrupa Ligi'nde haftanın en çok koşan takımı oldu.

Berkan 13.124 km ile yine çok çalışkandı. Sezona kötü başlayan Uruguaylı eldiven Lazio maçının iyileri arasında yer aldı.

Muslera'nın forma girmesi takımı da olumlu yönde etkiledi.

Kaynak: Fotomaç