Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, Igor Tudor'dan Fatih Terim'e, takımın yaşadığı değişim ve kendi durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın başarılı oyuncusu ve kaptanı olan Selçuk İnan, "Fatih hoca ile çalışmak başlı başına bir mutluluk." dedi.

"Çünkü futbolcuya nasıl davranacağını çok iyi bilen, futbolcuya gerektiği zaman baba, gerektiği zaman arkadaş gibi davranan bir hoca. Teknik adamlığı ile alakalı bir şey söylemek zaten bizim haddimiz değil. Takımda en çok ben, Hakan Balta ve Muslera hoca ile beraber olduk. Arkadaşlarımıza da, nasıl bir hoca olduğunu anlatmaya çalışırken aslında onlar görerek neredeyse bizim kadar tanıdılar hocayı."

"Ben yaklaşık 6 aydır çok fazla forma şansı bulamadım. Tabii her zaman çalışmama devam ettim. Saygı da duydum. Çünkü bulunduğum yeri biliyorum. Galatasaray’ın kaptanıyım ve sorumluluklarımın farkındayım."

"Fatih hocanın olduğu yerde şampiyonluk vardır"

"Bundan sonra daha fazla süre alacağımı biliyorum, inanıyorum. Çünkü Fatih hocanın benden ne istediğini biliyorum. Hocada benden ne alabileceğini biliyor."

"Fatih Terim’in gelmesi Galatasaray’ın şampiyonluk yarışındaki şansını iki kat artırdı. Sadece Fatih hoca da değil, Levent hoca, Hasan Şaş, Ümit Davala, Taffarel, Elmander...Belki Necati, Gökhan Zan konuşuluyor. Bunların adını duymak bile futbolcuya, taraftara, camiaya ekstra güven veriyordur."

"Fatih hocanın olduğu her yerde şampiyonluk ve başarı vardır. Ben bunu daha önce yaşadım. "

"Kazanmamız gereken maçları kaybettik"

"Erken form tutacağımızı biliyorduk. Çünkü sezonu çok erken açtık. İstemediğimiz şekilde Avrupa Kupalarından da elendik. Bu bizim için ne kadar hüsran olsa da, bunu avantaja çevirmesini bildik. Çünkü erken başladığımız için hem fizik olarak hazırdık, hem de rakiplerimiz bizim seviyemizde değildi."

"Sonrasında diğer rakiplerin istenilen seviyeye gelmesi bizi zorladı. Şampiyonluk yarışında rakiplerimizle oynadığımız, kazanmamız gereken maçları kaybettik."

"Tudor ile kopukluk yaşadık"

"Bir sisteme adapte olmak kolay iş değil. Önce iyi bir takım olmanız gerekiyor. Hoca ile futbolcu arasındaki bağlantı o kadar güçlü olmalı ki, istediğiniz şekilde oyuncudan istediklerinizi hemen alabilesiniz. Burada biraz kopukluk yaşadık. Bunu gizlemeye gerek yok."

"Sistem değiştirmek uzun süreli oluşmuş takımların çabuk adapte olacağı bir şey. Bu konuda biraz zorlandık."

Kadıköyde galibiyet gelecek mi?

"Ben öyle inanıyorum ve hissediyorum bu sefer."

"2011-12 yılında geldikten sonra çok az derbi kaybetmiştim ta ki son 2 seneye kadar. Ama son 2 senede de tam tersi bir tablo var ortada. Nasıl bundan önce lehimize olan bir tablo varsa bundan sonra yine o seri galibiyetlerin olduğu tabloyu yakalamak istiyoruz Fatih hoca ile."

"Hataları tolore etmeliyiz"

"O kadar bağlıyız ki, çok sevdiğimiz bir insanın bile hiç düşünmeden canını acıtabiliyoruz. Ama ben bunun aşırı sevgi, isteğe bağlıyorum."

"Ben bunları yaşadım. Bence bunları yavaş yavaş azaltıp şimdiki Türk gençlerine daha fazla sahip çıkmamız, onların hatalarını en azından biraz daha tolore etmemiz gerekiyor.

"En çekişmeli şampiyonluk yarışı"

"Son yıllardaki en çekişmeli şampiyonluk yarışı olacak. 5-6 takım şampiyon olabilir. Çok önemli kadrolara sahipler. Bunun tadını çıkarsınlar."

"Sadece bu oyuncuları izleyip destek versinler. Çünkü gerçekten uzun zamandır ben bu kadar çetin geçecek bir şampiyonluk yarışı görmemiştim."