Galatasaray’ın anlaştığı forveti açıklamasının önüne geçen nedenin Eren Derdiyok ile Serdar Aziz'in kulübe gönderdiği ihtarname olduğu bildirildi. Gelen bilgilere göre iki oyuncu 3 milyon Euro’yu bulan alacaklarının tahsil edilmesi için TFF’ye başvurdu. İki oyuncuya 30 gün içinde ödeme yapılmazsa serbest kalma süreçleri başlayacak. Yaklaşık 5 hafta içinde serbest kalacak iki oyuncunun alacakları ise baki kalacak. Asıl sıkıntı ise 31 Ocak’a kadar UEFA’ya borçsuzluk kağıtlarının gönderilmesi.


Çünkü serbest kalma sürecini başlatan iki oyuncunun bu kağıtları imzalaması beklenmiyor. Yönetimin önünde kritik bir süreç var. Ya Terim’in istediği isimle sözleşme yapılacak. Serdar ve Eren’in borçsuzluk kağıtlarını imzalamaları beklenecek. Ya da iki oyuncuya ödeme yapılacak.

SERDAR AZİZ TAKSİTLENDİRMEYİ DE REDDETTİ

Galatasaray yönetimi 1.8 milyon Euro’luk alacağı için ihtarname çeken Serdar Aziz’e, alacaklarını taksitlendirme teklifinde bulundu. Ayda 100 bin Euro’luk taksitler halinde 1.5 yıl içinde alacaklarının ödenmesi teklif edildi. Serdar bu teklifi de reddetti.