Galatasaray’ın sezon başında 1 milyon 915 bin Euro (6.9 milyon TL) maliyetle kiraladığı ancak sakatlığı nedeniyle bir tek maçta bile oynatamadığı Sigthorsson’un tedavi için Barcelona’ya gittiği ve sahalara ne zaman döneceğinin belli olmadığı açıklandı.

Galatasaray’ın büyük umutlarla transfer ettiği ancak ‘sakatlık problemleri’ nedeniyle oynatamadığı Kolbein Sigthorsson ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Sarı kırmızılı takımın bugün yaptığı antrenman öncesi oyuncuların sağlık durumu hakkında bilgi veren kulüp doktoru Yener İnce, Sigthorsson’un tedavi için İspanya’nın Barcelona şehrine gittiğini açıkladı.

Sakatlığından dolayı sarı-kırmızılı formayı giyemeyen Kolbeinn Sigthorsson’un durumu hakkında da açıklamalarda bulunan İnce, “Kolbeinn için spekülasyonlar yapılıyor. Oyuncu İzlanda Milli Takımı’ndan sakatlanarak dönmüştü. Menüsküs yırtığı ve ayrıca iç menüsküs kapsülde ödem oluşmuştu. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Kapsüldeki ödem giderek azaldı ama bu bölgede takım temposuna çıkmak için yapılan yüklenmede ağrı hissediyor.

Daha önce birlikte çalıştığı Norveçli bir kayroprakti uzmanı, İzlanda Milli Takımı kondisyoneri ve bizim bir fizyoterapistimiz var. Sponsor hastanemiz Liv Hospital’ın desteğiyle bir kısmı burada, bir kısmı da Barcelona’da özel bir klinikte çok geniş bir ekip çalışmasıyla yüzde yüz hale gelmesi için çabamız sürüyor. Amacımız oyuncunun yeterince kuvvetli olup takım temposuna çıktığında ağrı hissetmemesi” şeklinde konuştu.

Galatasaray, 2016 Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği başarılı performansla İzlanda Milli Takımı’na büyük katkı yapan Kolbein Sigthorsson’u, sezon başında 700 bin Euro karşılığında Fransa’nın Nantes takımından kiralarken, kendisine de 1 milyon 215 bin Euro garanti para (toplam 1 milyon 915 bin Euro) ödemeyi taahhüt etmişti. Sigthorsson, ayrıca oynarsa maç başı ücret alacak.

kaynak: amkspor