Galatasaray'da sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan futbolculardan Sinan Gümüş'ün durumu merak ediliyordu. Sarı kırmızılı yönetim, 25 yaşındaki futbolcuyla yaptığı ilk görüşmeden sonuç alamadı. Performansı nedeniyle zaman zaman tribünlerden tepki gören Sinan Gümüş'ün, yönetimin kendisine yaptığı yaklaşık 1 milyon euroluk teklife sıcak bakmadığı iddia edildi. 
 
Galatasaray'da Sinan Gümüş'ün sözleşmesiyle ilgili yapılan görüşmeden sonuç çıkmadı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, sarı kırmızılı idareciler yıllık 650 bin euro alan Sinan Gümüş'e yaklaşık 1 milyon euroya tekabül eden TL değerinde teklif yaptı fakat 25 yaşındaki oyuncu bu teklife sıcak bakmadı. Sinan Gümüş'ün, "Yıllardır takımda en düşük gelir elde eden futbolcuyum. Bu formayı giydiğim müddetçe de her zaman elimden geleni yaptım ve yine yapacağım. Bu kariyerimde atacağım en önemli imzalardan biri" dediği iddia edildi. 
 
Fenerbahçe'nin sözleşmesi Mayıs ayında bitecek olan Sinan'ı bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmayı planladığı ve  girişimlerde bulunduğu ortaya atıldı. Ancak Sinan Gümüş'ün menajeri Ersin Akan, bu ses getiren iddia ile alakalı, FutbolArena'ya konuştu ve şunları söyledi:

"Fenerbahçe Kulübünün, Sinan Gümüş ile alakalı herhangi bir girişimi söz konusu değil. Bizde bu haberleri sosyal medyada gördük. Ancak böyle bir konu gündeme gelmedi. Sinan'ın şu anda motive olup odaklandığı tek konu, Galatasaray'ın başarısı ve hedeflerine ulaşması."

Sinan Gümüş bu sezon Galatasaray'da 23 resmi maçta forma giydi ve 4 gol, 3 asistlik performans sergiledi.