Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde basına açık gerçekleştirilen antrenmanda 26 futbolcu hazır bulundu.

Antrenmana bugün transferi açıklanan Emrah Başsan ile sözleşmeleri yenilenen Sabri Sarıoğlu ve Hamit Altıntop’un yanı sıra Yasin Öztekin, Tarık Çamdal, Lionel Carole, Martin Linnes, Alex Telles, Armindo Bruma, Serdar Aziz, Umut Bulut, Ryan Donk, Olcan Adın, Sinan Gümüş, Koray Günter, Salih Dursun, Endoğan Adili, Oğuzhan Kayar, Berk İsmail Ünsal, Volkan Pala, Birhan Vatansever ve Gökay Güney ile kaleciler Cenk Gönen, Eray İşcan, Alperen Uysal ve İsmail Çipe katıldı.

Milli takımlarda bulunmaları nedeniyle izinli olan Lukas Podolski, Selçuk İnan, Hakan Balta, Semih Kaya, Blerim Dzemaili, Fernando Muslera ile Wesley Sneijder ise çalışmada yer almadı. Sarı-kırmızılı takımın yeni kondisyoneri Alman Michael Wenzel eşliğinde bir süre ısınma hareketleri yapan futbolcular daha sonra topa sahip olma ve gol bölgelerine giriş çalışması gerçekleştirdi.

Teknik direktör Riekerink, çalışma sırasında oyuncularını uyarması dikkati çekti. Antrenmandan sonra teknik heyet ve futbolcular saha içinde bayramlaşırken, Sabri Sarıoğlu’nun Riekerink’in elini öpmesi renkli görüntüler oluşturdu. Ramazan Bayramı’nın ilk 2 günü izin yapacak sarı-kırmızılılar, hazırlıklarına 7 Temmuz Perşembe günü devam edecek.

'Amacımız şampiyonluk ve kupa'

Riekerink: "Amacımız şampiyonluk ve Türkiye Kupası’nı kazanmak" Galatasaray’ın yaptığı antrenmandan sonra basın mensuplarının bayramını kutlayan Jan Olde Riekerink, kısa bir açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktörlük görevine devam ettiği için mutlu olduğunu dile getiren Riekerink, "Birlikte çalışacağım teknik heyetten de memnunum. Orhan Atik ile devam ediyoruz ve aramıza Ayhan Akman da katıldı. Aramıza yeni katılan kondisyonerle beraber umarım geçen sezon yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız. Basınla bir araya gelmek için biraz bekledik, çünkü Türkiye’de talihsiz bir olay yaşandı. Havalimanında patlama oldu, bundan dolayı çok üzgünüm." diye konuştu.

Takımın İsviçre’de yapacağı kampta gazetecilerle bir araya geleceğini anlatan Hollandalı teknik adam, "Bu sezon amacımız önce şampiyonluk sonra Türkiye Kupası’nı kazanmak olacak." ifadelerini kullandı. Jan Olde Riekerink, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder’in ne zaman kampa katılacağına yönelik soruya yanıt vermedi.