Muslera ile birlikte Sarı-Kırmızılı taraftarın en gözde ismi olan Hollandalı yıldız hakkında dün ortaya atılan bir iddia, piyasadaki değerini gözler önüne seren cinstendi. İmza parasıyla birlikte yıllık 10 milyon Euro’yu, kontrat süresiyle 30 milyon Euro’yu geçen Çinliler’in teklifini elinin tersiyle iten tecrübeli yıldızın önceliği Galatasaray.

Devre arasında bu teklifi geri çeviren ve yoluna Galatasaray’la devam etmeyi seçen Sneijder, üst üste gelen terör saldırıları sonucu kariyerini gözden geçirmeye başlamıştı. Eşi Yolanthe Cabau ve minik bebeği Xess Xava’yı Hollanda’ya gönderen Wesley, son dönemde durulan ortamla birlikte sakinleşti.

Derbide fedakârlık yaptı

Hollanda Milli Takımı’nda sakatlanan ve 4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanırken, büyük bir fedakârlık örneği göstererek Fenerbahçe derbisine yetişen Sneijder, takımına ne kadar önem verdiğini bir kez daha kanıtlamıştı.

Tecrübeli futbolcunun şimdi de yeni sezon yapılanmasıyla ilgili bilgi almaya çalıştığı öğrenildi. Kulüp vizyonuyla yakından ilgilenen Sneijder’in ilk planı, gelecek yıl da yola Florya’da devam etmek. Hatta Sarı-Kırmızılı oyuncunun önümüzdeki günlerde ailesini yeniden İstanbul’a getireceği belirtiliyor.

Sezon sonu 7.5 Milyon

Sneijder’in sözleşmesinde serbest kalma maddesi bulunuyor. Gelecek sezondan itibaren Türkiye dışındaki kulüpler, 7.5 milyon Euro ödeyerek, Hollandalı futbolcuyla Galatasaray’a danışmadan görüşme yapabilecek. Devre arasındaki teklifin ise 14 milyon Euro olduğu öne sürülmüştü.