Divan Kurulu toplantısında konuşma yapan Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz eski başkan Faruk Süren'e yanıt verdi. "Eski dostlar düşman olmaz" diyen Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Faruk Başkanım, bize 4 şampiyonluk yaşattı. Birlikte yaşadık o mutlulukları. Ben açıklama getirmek istiyorum. Çok yanlış bir teamül olacak. Ben asla bozulmadım. İlk gün neysem oyum.

'ALTAYLI BENİ ÜZDÜ'

Sayın Fatih Altaylı’nın konuşmasında çok üzüldüğüm noktalar oldu. Dedi ki, 'Sayın Başkan çok konuşuyor. Boş konuşuyor. 4 tane baldırı çıplak karşısında' dedi. 20’ye yakın Türkiye’nin değerli basın mensubu var. Onlara baldırı çıplak denmez, dememesi gerekir. Bizi de küçük düşürüyor" dedi.

23 Mart'taki Genel Kurul'da idari yönden ibra edilmeyen Mustafa Cengiz toplantıya getirilen yeni öneriye gönderme yaparak "Gerçekten bu idari ibra nedir? Sportif ibra olsun. Hatta futbolda ibra, basketbolda ibra. İletişim ibrası koyalım, ben de kendime oy vermem. Sosyal ibra koyalım. Benim gitmemi istiyorlar. Saygı duyuyorum. Beni beğenmek zorunda değil ki. Ama şöyle bir şey istiyorlar, Mustafa Cengiz’siz bir seçim. Ben çok da girmek istemiyorum. Ben dedim ki şu tabloya bakın. Bu tabloyla ibra etmezseniz. Anlayan anladı, sülale boyu. 'Tehdit etti' dediler. Medya, radyo, tv varsa katıldı. Hepsine katıldı. Hiçbir cevap vermedim. Tehdit etmedim. Siz bunu tehdit olarak algılıyorsanız, tehdit etmediğimi beyan ediyorum. Bu kadar güzel mali tabloda bizi ibra etmemek olmaz.

Ben Dursun Başkanıma muhalefetle yönetime geldim. Ben her Galatasaraylı gibi hizmet etmek isterim. Şartlar öyle getirdi ki görevi üzerimde buldum. Elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Başkan olsam da olmasam da. Ben Galatasaray’ın her zaman emrindeyim" diye konuştu.

Faruk Süren konusuna geri dönen Cengiz, "Faruk Başkan, dedi ki, 'Başkan çık kürsüye de ki Ben seçime gidiyorum, lütfen beni ibra ediniz.' Ben aynen dinledim ve kendisine baktım, arkamı döndüm, gittim. Bunu sohbet ortamı, böyle anlattım. Ben etmedim, küfür etmedim. İçimden de etmedim. Çünkü beni biliyorsunuz, pek dilim de durmuyor. Etmedim de, düşünmedim de. Sohbet ederken, konuşurken böyle konuşuldu. Faruk Bey’e öfkemi belli etme şeklim.

'BEN ÖZÜR DİLERİM, ONLARDAN DA BEKLERİM'

Biz Galatasaray Spor Kulübü’yüz. Ben şu terbiyeyle geldim; Galatasaray başkanlık makamı ve yönetim makamı, ikbal, kazanım elde etme makamı değildir. Hizmet etme makamıdır. Ben hizmet ettiğime inanıyorsam, üyelerde bir destek görüyorsam buna devam ederim. Sayın Faruk Süren’in bana 'terbiyesiz' demesini de söyleyerek kınarım. Aynı şekilde Fatih Altaylı’nın 'terbiyeli ol' demesini de kınarım. Ben bir yanlış yaptıysam özür dilerim. Aynısı onlar da yaptıysa onlardan bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Cengiz, UltrAslan'ı Kadıköy'e yolcu etmesiyle ilgili konuşurken ise kafa karıştıran bir açıklama yaptı: "Orada 2500 insan vardı. Bugün şampiyonluğa yürüyorsak, spontane şampiyon olmuyoruz. Tek tek, oya gibi, nakış gibi, işleye işleye, anlatamam, anlatırsam herkes yanlış anlar. Hiçbir yalan, desise yapmadık. Dümdüz yürüdük. Ne gerekirse onu yaptık. 51 bin kişiyle rekor kırarak başardık. Her gün, her saat uğurlarım. İster ultrAslan ister ultrakaplan. Galatasaray Türkiye’dir."