Galatasaray'da teknik ekip ve yönetim şampiyonluk için kenetlenmişken bir yandan da gelecek sezonun hesapları yapılmaya başlandı. Şampiyonluk ipini göğüsleyerek Devler Ligi'nde yeniden boy göstermek isteyen sarı-kırmızılılar TFF'nin alacağı iddia edilen yabancı kuralıyla ilgili de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu nedenle çalışmalarına hız veren Galatasaray, Süper Lig'de forma giyen 4 ismi kadrosuna katmak için girişimlerini hızlandırdı. İşte Galatasaray'da yaşanan son gelişmeler...

Korona virüsü sebebiyle transfer borsası durgun olsa da, Galatasaray yönetimi ilk olarak süreç bitince Jean Michael Seri'nin bonservisini almak için İngiliz ekibi Fulham ile masaya oturacak. İkinci yarıda iyi bir performans çizen orta saha oyuncusu için Fulham yeni bir kiralamaya ikna edilmeye çalışılacak.

AYRILIKLAR DA OLACAK

Takımdan ayrılacak ve transferleri ile gelir elde edilecek oyuncular için de çalışmalar sürüyor. İstenilen verim alınamayan Younes Belhanda için teklifleri dinleyecek olan Sarı-kırmızlı yetkililer, Sofiane Feghouli için de Arap takımlardan gelecek olan teklifleri değerlendirmeye alabilir.

Şu anda Belçika'nın Club Brugge takımında kiralık olarak forma giyen Mbaye Diagne'yi de elinden çıkarmak isteyen Galatasaray teknik ekibi, Senegalli için birkaç takımla temas halinde. Diagne'ye İngiltere'den ve Fransa'dan kulüplerin ilgi duyduğu öğrenilirken, başta Nottingham Forest olmak üzere birkaç takımın sezon sonunda kapıyı çalacakları ortaya çıktı. Yönetimin Diagne'yi 6-8 milyon euro teklif gelmesi halinde elden çıkaracağı belirtiliyor.

EMRE VE MERT HAKAN'A BONSERVİS ÖDENMEYECEK

Sarı-Kırmızılılar, Sivasspor formasıyla harika bir sezon geçiren Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'la büyük oranda anlaştı. İki futbolcu için de bonservis ödenmeyecek.

BİRÇOK TAKIMIN HEDEFİNDE

Yönetim sezon sonunda Antalyaspor ile sözleşmesi bitecek olan Nazım Sangare ile de görüşüyor. Milli sağ bekle Fenerbahçe, Trabzon ve Beşiktaş'ın da yakından ilgilendiği belirtiliyor. 

Fatih Terim'in kadrosunda görmek istediği Göztepeli Serdar Gürler de listede yer alıyor. İzmir kulübünde kiralık oynayan yıldız futbolcunun Huesca ile 2022'ye kadar sözleşmesi var.

YENİ KURALA HAZIRLIK YAPILACAK

Kulüpler Birliği sezonun tamamlanmasının ardından yabancı sayısının kademeli düşürülmesi konusunda çalışmalara başlayacak. Galatasaray da transfer döneminde en az 4-5 yerli futbolcuyu kadrosuna katarak değişmesi muhtemel olan kurala hazırlık yapmaya çalışacak.

Kaynak: Super Haber