Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, ocak ayında transfere damga vurmak için kolları sıvadı.

Kasımpaşa'nın başarılı orta saha oyuncusu Aytaç Kara ile günler önce anlaşma sağlayan Sarı Kırmızılı kulüp frene basmadı.

Transferde opsiyonlu hareket etmek isteyen ve fırsat transferlerini de kaçırmak istemeyen Galatasaray'da hareketli günler yaşanıyor.

Yaz transfer döneminde orta saha transferi konusunda Sarı Kırmızılı teknik direktör Fatih Terim'e alternatif sunamayan yönetim bunu telafi etmek istiyor ve bir yeni yıl sürprizi daha yapmak istiyor.

Etebo'nun kiralık sözleşmesini feshedeceği iddia edilen Galatasaray, orta saha mevkisine takviye yapmak için kolları sıvadı. Aytaç Kara'nın transferiyle Taylan Antalyalı'ya alternatif yaratmak isteyen Sarı Kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig'den bir isimle daha el sıkıştığı öne sürüldü.

Ajansspor'da yer alan habere göre, Galatasaray, Aytaç Kara'dan sonra eski Fenerbahçeli yıldız oyuncu Salih Uçan'la da temasa geçip anlaştı.

Aykut Kocaman döneminde Sarı Lacivertli takımda harika performanslara imza atan 26 yaşındaki futbolcu Alanyaspor formasıyla küllerinden doğarken, sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala Galatasaray devreye girdi.

2010'daki bir röportajında, henüz Fenerbahçe'ye gelmeden hedefinin Galatasaray olduğunu ifade eden ve çocukluğunda Galatasaraylı olduğu ifade edilen Salih, Florya'ya gelmeye yeşil ışık yakmıştı.

Ancak Galatasaray yönetim henüz Aytemiz Alanyaspor ile masaya oturup anlaşma sağlayamadı. Salih'i bedavaya elden çıkarmak istemeyen Akdeniz temsilcisinin asgari 500 bin euro bonservis beklentisi var. Ayrıca Salih'i kadrosuna katmak için Beşiktaş'ın da devrede olduğu çıkan iddialar arasında.

Son dönemde hem yurt içindeki yetenekli gençleri keşfeden hem de dünya pazarından az maliyetli ama çok faydalı oyuncuları bulup ülkemiz kulüplerine kazandıran Cenk Melih Yazıcı, Alanyaspor'a da birçok kaliteli ismi getirmişti.

Galatasaray'la da etkileşimi olan ve Oğulcan Çağlayan, Emin Bayram gibi genç yıldızların menajeri olan Yazıcı, son olarak Hasan Hüseyin Acar'ı da Alanyaspor'a kazandırdı. Başarılı menajer Salih transferine iki kulüp arasında uzlaştırmacı bir isim olabilir.

18 yaşında Bucaspor formasıyla dikkat çeken Salih Uçan 2012'de Beşiktaş ile anlaşmak üzereyken Fenerbahçe devreye girip yaklaşık 1.5 milyon Euro'ya genç oyuncuyu renklerine bağlamıştı.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde yarı final yaptığı dönemde önemli katı veren Salih Uçan, 4.7 milyon Euro'ya Serie A ekibi Roma'ya kiralanmış, 2 milyon Euro'ya Sion, yine 2 milyon Euro'ya Empoli'ye geçici olarak transfer edilmişti.

Kaynak: Fotomaç