Son penaltı öncesi “Bizim kale arkasında sevinin, rakip seyircileri tahrik etmeyin” diye öğrencilerine haber yollatan hoca, Beşiktaşlı oyuncuları da tek tek tebrik edip gönülleri fethetti.
DEPLASMAN yasağının kalkmasının hemen ardından G.Saray ve Beşiktaş taraftarları arasında Konya’da yaşanan olaylar keyifleri kaçırsa da Turkcell Süper Kupa’nın finali, fair-play dolu görüntülerle sona erdi. Bunun en büyük nedeni hem sahadaki futbolcular hal ve tavırları hem de G.Saray Teknik Direktörü Jan Olde Riekink’in sergilediği duruştu.
 
KENDİ taraftarlarının Muslera’ya attığı meşalelere oldukça sinirlense de aklı selim davranmaya devam eden Hollandalı, maç sonu öyle bir jest yaptı ki tüm gönülleri fethetti. Beşiktaş tarafının bulunduğu kaleye doğru atılan penaltı vuruşlarının sonuncusunda idari menajer yardımcısı Uğur Yıldızı orta saha yuvarlağına kadar yollayıp Selçuk İnan’a “Penaltılar sonrası sevincinizi bizim kale arkasında yaşayın. Beşiktaş taraftarını tahrik etmeyin. Bu güzelliği gölgelemeyin” mesajı yollatan hoca, Beşiktaşlılar’ı da ilk teselli eden kişi oldu.
 
TARAFTARA ALKIŞLATTI
 
MAÇIN bitiş düdüğüyle yanında kim varsa ona sarılan ardından da soluğu morali bozuk Beşiktaşlı oyuncuların yanında alan Riekerink, onlarlara da tek tek sarılmayı ihmal etmedi. Daha sonra da rakip takımın kulübesine giderek başta Şenol Güneş olmak üzere tüm yardımcılarının da elini sıktı. 
RIEKERINK’İN jestleri bununla da sınırlı kalmadı. Penaltı atışlarıyla mağlup ettikleri siyah-beyazlılar madalyalarını almak için kürsüye çıktıklarında bütün oyuncularını uyardı “Herkes Beşiktaşlı oyuncuları alkışlayacak” emrini verdi. Bu sırada tribünlere de dönerek ‘alkış’ hareketi yaptı. Bu sayede G.Saray tribünlerini de seremonide siyah-beyazlı yıldızları alkışladı ve bir anlamda kötü başlayan gece, beklenenden güzel şekilde bitti.

Kaynak: Şampiy10