Cim-Bom'da beklenen gelişme oldu, Jan Olde Riekerink'in 2016-17 sezonunda da a takımda teknik direktör olarak devam edeceği dün kulüp tarafından duyurulacaktı ancak bugüne kaldı.

Mustafa Denizli'nin istifasından sonra altyapıda yer alan Riekerink'e takımı emanet eden sarı-kırmızılı yönetim, Türkiye Kupası'na imzasını koyan Hollandalı çalıştırıcı ile "yola devam" kararı almıştı. Altyapıda aylık 17 bin 500 euro alan Riekerink'le 1 senelik anlaşma yapılırken, ücretinin ise 600 bin euroya yükseltildiği belirtilecek.

Galatasaray Yönetimi, Riekerink'te karar kılmadan önce, yeni sezon için başta Fatih Terim ve Lucescu olmak üzere bazı isimlerle görüşmüştü. Milliyet Gazetesinin haberine göre; son olarak Alp Yalman'ın Sportif AŞ'ye girmesinden sonra Thomas Schaaf ile temas kuran Cim-Bom, hem maliyetinin düşük olması hem de futbolcularla olan pozitif diyalogu nedeniyle "Riekerink'le devam" kararı aldı. Galatasaray'da dün yapılan yönetim kurulu toplantısında da Riekerink'le devam edilmesinin en doğru karar olduğu konusunda görüş birliğine varıldı.

Borsa'ya gönderilecek belgelerin gecikmesi nedeniyle açıklama bugüne kaldı.

12 Maça çıktı...

Mustafa Denizli'nin ayrılığının ardından Galatasaray Teknik Direktörü olarak göreve başlayan Jan Olde Riekerink, sarı-kırmızılıların başında 12 resmi maça çıktı. Ligde 9 karşılaşmada 3'er galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik alan Hollandalı çalıştırıcı, kupada da 2 galibiyet, bir beraberlik elde etti. Riekerink, Fenerbahçe'yi yenip, Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.