Cimbom bu hafta evinde Konyaspor karşısında 1-0 öndeyken, 87. dakikada hakem Hüseyin Göçek tüm otoritelere göre hatalı bir karar vermişti..

VAR hakemi Halis Özkahya da pozisyonu defalarca farklı açılardan seyretmesine rağmen hakem Göçek'e 'inceleme' tavsiyesinde bulunmamıştı..

Galatasaray camiası hakem hatalarının sürekli hale gelmesi yüzünden köpürmüştü. Son olarak Mustafa Cengiz, TFF'nin tüm kurullarıyla istifasını isterken, Fenerbahçe maçını yöneten Fırat Aydınus ile Konya karşılaşmasında görev alan Hüseyin Göçek ile Halis Özkahya'nın düdüklerini asmalarını istemişti.

HATALI BULUNDU

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı incelemeler sonucunda Hüseyin Göçek'in hatalı karar verdiğini kabul etti..

Ancak asıl hatanın onu uyarmayan VAR hakemi Halis Özkahya'da olduğuna karar verildi..

TFF Yönetim Kurulu, faturayı Özkahya'ya keserken kısa süre içinde düdüğünü asmasının isteneceği öğrenildi..

Özkahya'nın VAR başında yaptığı bu kritik hata nedeniyle en az 1 yıl maçlara atanmayacağı kaydedildi..

Orta hakem Hüseyin Göçek de yaptığı hata nedeniyle dinlendirilecek. Göçek'in ilk yarıda bir daha görev almasının beklenmediği bilgisine ulaşıldı. Toparlanması beklenecek..

DERBİNİN HAKEMİ ÇAKIR

Süper Lig'de Galatasaray'ın Konyaspor ile oynadığı maçta orta hakem Hüseyin Göçek ve VAR hakemi Halis Özkahya'nın verdiği penaltı gündemi değiştirmişti..

Bunun üzerine Merkez Hakem Kurulu, gelecek hafta Beşiktaş-Galatasaray maçında sıkıntı yaşanmaması için en iyi hakemini devreye soktu. Cüneyt Çakır'a bu hafta maç verilmedi..

Dünkü Trabzonspor-Fenerbahçe maçına VAR olarak atandı. Gelecek hafta oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde orta hakem olması bekleniyor..

ORTA İDDİASI

Hakemler yıllardır çok eleştiriliyor. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu döneminde bu eleştirilerin dozu da arttı. Kulislerde Yusuf Namoğlu'nun görevinden alınabileceği yerine Lale Orta'nın getirileceği söylentileri yayılmaya başladı.
.
TARAFTAR DURMUYOR

Galatasaray taraftarının öfkesi ise dinmek bilmiyor. Sarı-kırmızılı taraftarlar, sosyal medyada bir araya gelerek tepki gösterdikleri her kurumu mail yağmuruna tutuyor. Boykotlarına da devam ediyorlar..

ÖZKAHYA İLE 5'TE 0

Galatasaray, Halis Özkahya'nın görev aldığı son 5 karşılaşmada 4 yenilgi, 1 beraberlik aldı. İşte Özkahya ile Aslan'ın son 5 maçı:

G.Saray-Konya: 1-1 (VAR)
Malatya-G.Saray: 2-0 (Hakem)
Trabzon-G.Saray: 4-0 (VAR)
Kasımpaşa-G.Saray: 2-1 (Hakem)
Trabzon-G.Saray: 2-1 (Hakem).


Kaynak:Fotomaç