Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, ara transfer döneminde savunma bölgesine takviyeler yapmak istiyor. Stoper mevkisine ilk olarak Gençlerbirliği'nden Ahmet Çalık'ı transfer eden sarı kırmızılı ekip bu sefer ise Trabzonspor'un transfer gündeminde olan bir hayli aşama kat ettiği Martin Cacares'i kadrosuna katmak istiyordu ancak Uruguaylı yıldız oyuncunun yüksek ücret talebi nedeniyle sarı-kırmızlı ekipte transfer rafa kaldırıldı.

İç basında yer alan habere göre uzun zamandır futbol oynamaya hasret kalan Temmuz ayında Juventus'un serbest bıraktığı Martin Cacares, hem Trabzonspor ile hem de Galatasaray ile yaptığı görüşme kısa sürdü. 29 yaşındaki Uruguaylı futbolcu Cacares, sarı-kırmızlı yönetimle oturduğu transfer görüşmesinde Galatasaray'da 2,5 milyon euro isteyince, sarkı-kırmızlı ekip transferi rafa kaldırdı.

-Her sezon düşüşte-

Juventus forması ile 2013/2014 sezonunda 30 maçta forma görev alan Cacares, 2014/2015 sezonunda 14 maçta ve 2015/2016 sezonunda 9 maçta görev aldı ve hem performans hem de maç eksikliği yaşadı.