Galatasaray geride kalan 6 haftada Türk Telekom Stadı'nda 3 maça çıktı. Kayserispor, Sivasspor ve Kasımpaşa'yı devirerek kayıp vermezken rakiplerine de sahayı adeta dar etti. İnanılmaz bir pres uygulayan Galatasaray, Kayseri'ye karşı yüzde 61 topla oynadı. Pas isabeti yüzde 87'yi buldu. Rakip sahada yüzde 74 pas isabeti yaptı. Maçı 14 şutla tamamladı, 4-1 kazandı.

Galatasaray, 3-0'la geçtiği Sivas maçında da oyunun tek hakimiydi. Yüzde 64 topla oynadı, pas isabetinde yüzde 83'ü buldu. Rakip sahada yüzde 71 pas yaptı. Rakip kaleye 13 şut çıkardı. Aslan, evindeki Kasımpaşa engelini de 2-0'la aştı. Yüzde 65 topla oynadı. Yüzde 86 pas isabeti yakaladı. Rakip sahada yüzde 73 isabetle paslaştı. Kasımpaşa kalesine tam 21 şut gönderdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Tudor'dan ilginç yasak!.

TOPU HAVALANDIRMAK YASAK

Karabük'ü analiz eden İgor Tudor, oyuncularını uyardı. Hırvat çalıştırıcı Karabükspor'un Süper Lig'in en iyi hava topu istatistiğine sahip (19.8) takımı olduğunu hatırlatıp oyuncularından meşin yuvarlağı havalandırmamasını istedi. Gençlerbirliği'nden sonra ligin en fazla pas hatası yapan takımı olan Karabük karşısında presin önemini tekrarladı. Karabük'ün top çalma istatistiklerinde zirvede yer aldığını belirtip gereksiz riskten kaçınmalarını istedi.

(A SPOR)