Önümüzdeki sezon değişmesi planlanan kuralda yeni bir kısıtlamanın yürürlüğe girmesi planlanıyor. Bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde bir araya gelecek olan Kulüpler Birliği bir taslak çalışması yapacak ve son noktayı koymuş olacak. Kulüplerin birçoğunun kısıtlamaya karşı oldukları biliniyor.

Son tepki ise Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den geldi. Terim, Bursaspor maçından sonra "Yabancıyı sınırlayarak, yerli oyuncuyu arttıramazsınız" ifadelerini kullanarak bu konudaki net fikrini açıkça dile getirmişti.

SADECE GALATASARAY DEĞİL…

Başkanlık döneminde uygulanan yabancı kısıtlaması nedeniyle yerli isimlere yüksek rakamlar ödeyerek kadrosuna katan ve bu nedenle büyük eleştirilere maruz kalan Ünal Aysal'a uygulanacak yeni statünün kulüplere ve Türk futboluna neler getireceğini soruldu.

Aysal, "Bu tip günlük ve düşünülmeden sorumsuzca alınan kararların sadece Galatasaray'a değil, Türk futboluna zarar verdiğini ve de kulüp yönetimlerinin de istikrarlı politikalar üretmede zorlandığını düşünüyorum" diye yanıt verdi.

TESADÜFEN GÜNDEME GELMİYOR

Başkanlık döneminde uygulanan yabancı kuralı ilgili ise Aysal, "O dönem bir kısıtlama gelmeseydi G.Saray çok sınırlı bir süre içinde normal şartlarda transferi düşünmeyeceği yerli oyunculara yönelmeyecekti. G.Saray, kendi seviyesinde olmayan oyunculara ve fırsatçılık yapan kulüplere hak etmedikleri bedelleri ödemek zorunda kalmayacaktı. G.Saray'ın başarılı olduğu dönemlerde yabancı kuralının tesadüfen gündeme geldiğine inanmak da bence tek kelime ile saftiriklik olur" diye konuştu. 



Kaynak:Akşam