Galatasaray 21 yaşındaki Onyekuru'yu alarak herkesi ters köşe yapan tecrübeli hoca, bu kez de PSG'den Yacine Adli için nabız yokladığı bildirildi..

Deneyimli çalıştırıcı, Griezmann'ın varisi olarak gösterilen ve PSG'nin B takımında forma giyen 2000 doğumlu Adli için sportif direktör Antero Henrique'yi aradığı bildirildi..

HEYET YOLLAYACAK

Antero'dan 'box to box' oynayabilen genç yıldızı isteyen Fatih Terim, "Thomas'ın (Tuchel) ona takımda yer bulması zor ama ben ona sürekli forma verebilirim.O tarz bir oyuncuya ihtiyacım var. 3 kulvarda 50'den fazla maç oynayacağız. Kiralamayı düşünürseniz, görüşmek için bir heyeti Paris'e göndermeyi düşünüyorum" sözlerini kullandı..

Antero, bu teklifi düşüneceğini, Tuchel'le de oyuncunun kiralanması için müzakere edeceği sözünü verdi..

BAŞLICA ÖZELLİKLERİ: Yüksek teknik, mükemmel kondisyon, mücadele ruhu, kararlılık, bitmek tükenmek bilmeyen enerji ve zeka yani mantalite.

Box to box oynayan ve Fransa Milli Takımı'nın tüm yaş gruplarında forma giyen Yacine Adli, 35 milli maçta 13 gol kaydetmeyi başardı. Bir kez de PSG forması giyme şansı yakaladı..

BOX TO BOX NEDİR:

Oyunun iki yönünde de varlık gösterebilen, yani hem savunmada, hem hücumda takımına katkı sağlayan tipte oyuncular için kullanılır. Box to box tipi oyuncular bir 10 numara değildir. Aynı zamanda kült birer ön liberoda değildir. Takımlarına her alanda katkı yapmaya çalışırlar..

Steven Gerrard, Frank Lampard, Michael Ballack, Dejan Stankovic, Bastian Schwensteiger; yerli oyuncular arasından da Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Nuri Şahin, Aurelio, Selçuk İnan ve Ayhan Akman ,'box to box' denilince akla gelen isimler arasındadır.




Kaynak:Fotomaç