Süper Lig'in 10. haftasında sahasında lig lideri Medipol Başakşehir'i ağırlayacak olan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink basın toplantısı düzenledi.

Florya'da medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Hollandalı teknik adam sözlerine Başakşehir karşılaşmasını değerlendirerek başlarken, "Çok zor bir döneme giriyoruz. Bu hafta Başakşehir, haftaya Fenerbahçe sonra da Bursaspor ile oynayacağız. Zor bir rakibe karşı maç yapacağız. Kompakt oynayan, birlikte mücadele eden, sadece bu sene değil geçmiş sezonlarda da iyi oynayan bir takıma karşı oynayacağız. Kadrolarında geçmiş yıllarda Galatasaray forması giyen isimler var. Bunların başında Emre Belözoğlu geliyor. Her rakibe karşı olduğu gibi bu maça da iyi hazırlanıyoruz. Adanaspor maçında oynanan futboldan memnun değildim ama sahadan galip ayrıldık. Başakşenir deplasman istatistiği iyi olan deplasmandaki dört maçı da kazanmış bir takım” ifadelerini kullandı.

Hollandalı teknik adam takımın Adanaspor'la oynadığı maçtaki performansını beğenmediğini yineleyerek son günlerde en çok tartışılan konulardan biri olan Yasin Öztekin hakkında açıklama yaptı.

Riekerink Yasin Öztekin ile ilgili şunları söyledi:

“Bireyler hiçbir zaman takımın üzerine geçmemeli. Benim için takım çok önemli. Belli kurallar koyup, kuralları uygulama çok önemli… 27 futbolcunun olduğu bir takımın başındayım. Mutlaka problemler olacaktır. Yasin iyi bir oyuncu, takıma da çok faydalı. Ama son gösterdiği davranıştan ötürü böyle bir karar aldık ve A2 ile antrenmanlara çıkıyor. Yasin takımın dengesini sağlayan isimlerden biri. Koşan ve mücadele eden, takım oyuncusu olmaya çalışan bir futbolcu… Pazartesi Yasin ile görüştüm ama konuşulanlar onunla benim aramda kalacak. Yasin bizim için önemli oyuncu… Medipol Başakşehir maçından sonra yeniden oturup konuşacağız ve kararımızı vereceğiz.”

ZOR BİR DÖNEMEÇTEYİZ

Ligin durumuna bakıldığında direkt rakiplerimizle oynayacağız. Sadece önümüzdeki 3 maça odaklanmıyoruz, ligdeki tüm rakiplerimize saygı duyuyoruz. Tamamen odaklandığımız şey şampiyon olmak. Hem benim hem oyuncularım için maç maç bakmak daha mantıklı olacaktır. Şu anda en önemli karşılaşmamız Başakşehir maçı.

Başakşehir çok ciddi bir rakip. 6 ayda kurulmuş bir takım değil. Yıllar önce organize olmuş, puan cetvelinde hep iyiye giden bir takım. Ne olursa olsun, hedefimiz belli; galip gelmek.

BAŞAKŞEHİR MAÇI ÖNCELİĞİMİZ

"Fenerbahçe'nin Manchester United maçına gitmek isterdim ama gitmeme konusunda bazı tavsiyeler aldım. Televizyondan mutlaka seyredeceğim. Taraftarlar derbiyi düşünüyor olabilir ama burada kimsenin Fenerbahçe maçını konuştuğunu duymadım. Tüm takım olarak Başakşehir'i düşünüyoruz.

Sakatlıktan dönen arkadaşlarımız var. Wesley Sneijder ve Hakan Balta takımla beraber. Selçuk İnan'ın hastalığı oldu. İlk 18'e kimin gireceği soru işareti ama bunu yarın daha sağlıklı bir şekilde göreceğiz ve yarın son kararımızı vereceğiz."

BU MAÇLAR DA VERİLEN KARARLAR BENİ İLGİLENDİRMİYOR

Bütün sezonu değerlendirdiğinizde lehinize ve aleyhinize verilen kararlar genelde olur. Hakemler bazen doğru bazen yanlış karar verebilir. Başka takım hakkında verilen kararlar beni ilgilendirmiyor. Şu ana kadarki hakem yönetimleri için negatif bir şey söyleyemem. Önemli olan sizin sahada neler yaptığınız."