Galatasaray'ın Los Angeles Galaxy takımından yeni transferi Nigel De Jong, kendisini 2 yıllığına sarı-kırmızılı formaya bağlayan imzayı attı. Florya'daki imza töreninde açıklamalarda bulunan 31 yaşındaki Hollandalı ön libero, Galatasaray'a geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Geçen sene gelememesiyle ilgili De Jong, "Her şeyin bir sebebi vardır. Mükemmel insanlar var etrafımda, hepsinin beni aralarına kabul etmeleri çok güzeldi. Bir an önce arkadaşlarımla buluşmak istiyorum. Takımım için elimden geleni her şeyi yapacağım" ifadesini kullandı.

KENDİ STİLİM VAR

Felipe Melo'nun Galatasaray'da ne kadar çok sevildiğini çok iyi bildiğini dile getiren tecrübeli futbolcu, "Hem oyundaki hırsı ve tarzıyla bu sevgiyi hak ettiğin biliyorum, ona saygım çok büyük. Ben de mutlaka hırslı bir oyuncuyum. Ben kendime özgü bir yolla varlığımı hissettireceğim. O hırsımı ve tempomu sahaya yansıtmak istiyorum. Birçok lakabım var. En önemlisi taraftarların hangisini seveceği. Ben Pitbull ve King Kong'u seviyorum" diye konuştu.

HALA GENÇ VE FİTİM

Riekerink ve Sneijder ile uzun zaman çalıştıklarını ve Galatasaray'a gelmesinde etkili olduklarını dile getiren başarılı oyuncu, "Bunlar benim için avantaj. İçeride böyle insanların olması çok büyük yardım olacaktır bana adaptasyon sürecinde. Hedefimiz şampiyonluk. Özellikle kötü geçen geçtiğimiz sezondan sonra şampiyon olmak istiyoruz. Hala gencim ve fit olduğumu düşünüyorum. Hazırlıklı şekilde geldim. Bu önemli camiada önemli bir yer edinmek istiyorum. Buraya önemli bir oyuncu olmak için geldim" dedi.

DE JONG GİBİSİ BULUNMAZ

LA Galaxy Teknik Direktörü Bruce Arena, Nigel de Jong'un çok iyi bir oyuncu olduğunu söyledi. Arena, "Onun burada, bizim için oynaması büyük şansımızdı. Nigel'a çok büyük saygı duyuyoruz" dedi. Nigel de Jong'un LA Galaxy'e pek çok açıdan katkısı olduğunu belirten Bruce Arena, "Orta sahada onun gibi top kapan birini bulmak kolay değil. Ayrıca, olağanüstü bir pasördü" diye konuştu.

FELİPE MELO'YU ARATMAYACAK

Galatasaray, Felipe Melo ayrıldıktan sonra yerini dolduramazken De Jong'un transferiyle açık kapanacak gibi görünüyor. Opta iki oyuncunun son dönemdeki performansını karşılaştırırken Hollandalı futbolcu, birçok istatistikte Brezilyalı oyuncuyu geride bıraktı.

YILLIK 2.5 MİLYON EURO KAZANACAK

LA Galaxy'den bedelsiz olarak kiralanan Nigel de Jong'a, iki yıl için toplam 5 milyon euro ödeneceği açıklandı. Hollandalı yıldız, 25 resmi maç oynaması durumunda 250 bin Euro prime hak kazanacak. Ayrıca oynadığı maçlarda her bir puan için 5 bin Euro alacak..

Kaynak : Fotomaç