Gelecek sezon için transfer çalışmaları için çalışmalarına hız veren Galatasaray'da gündem Juventus'ta forma giyen Kojo Kwadwo Asamoah oldu.

Tecrübeli teknik adam Igor Tudor'un ısrarla orta sahadaki defansif yükü çekecek kaliteli bir oyuncu istemesi üzerine sarı-kırmızılı yönetim arayışlara girdi. Hırvat çalıştırıcının verdiği liste doğrultusunda en üstte yer alan isim olan Ganalı orta saha oyuncusu için girişimlere başlandı.

Futbol Direktörü Cenk Ergün, bu oyuncu için Juventus ile temasa geçemeye hazırlanıyor. İtalyan devi ile sözlemesi gelecek sezon sona erecek olan Kwadwo Asamoah için tüm şartlar zorlanacak ve ilk etapta 5 milyon Euro bonservis bedeli ile kapılar çalınacağı belirtildi. 

TUDOR YÖNETİME GÖRÜŞ SUNDU

Galatasaray takımının en büyük probleminin orta saha ve savunma direncinin düşük olması olarak altını çizen Tudor, Başkan Dursun Özbek ve yönetime "Asamoah'ı alırsan bize Felipe Melo etkisinde olur. Orta sahada tambir savaşçı ve pes etmek nedir bilmiyor. Savunmada yaşadığımız sıkıntıları da başlamadan giderecek bir isim" dediği aktarıldı.

SÖZLEŞMESİ BİLE HAZIR

Galatasaray,  28 yaşındaki Ganalı orta saha oyuncusu için yıllık uzun süreli bir kontrat ve 3 milyon Euro yıllık ücret gibi bir sözleşme teklifinde bulunacak. Juventus'ta yeteri kadar forma şansı bulamadığından sıkıntıda olan Asamoah'ın bu teklife sıcak bakacağı düşünülüyor.