Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’ın yeni transferi Henry Onyekuru, yüksek ateş sebebiyle Antalya kampına katılmamıştı. Yapılan tetkikler sonucunda sıtma paraziti hastalığına yakalandığı belirlenen Onyekuru’nun sözleşmesi feshedilebilir!

Sarı Kırmızılı ekibin yaptığı antrenmanlar sonrasında yaşadığı yüksek ateşin ardından sağlık kontrolüne giren Nijeryalı oyuncu Onyekuru'nun sıtma parazitine yakalandığı teşhis edildi. 22 yaşındaki kanat oyuncusu, Antalya kampına katılsaydı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında en az 4 karşılaşmayı kaçıracak olan Henry Onyekuru ile yollar ayrılabilir.

22 yaşındaki kanat oyuncusunun beklenmedik sakatlığıyla şoka uğrayan Aslan, Nijeryalı’nın sözleşmesini feshetmeye hazırlandığı iddia edildi. Ocak ayına bomba gibi giren Sarı Kırmızılı ekip transferleri arka arkaya açıklamıştı. Tüm odağını stoper ve orta saha takviyesine veren Galatasaray, Onyekuru’dan gelen haberle yıkıldı.

Nijeryalı oyuncu Henry Onyekuru’nun yaklaşık 4 hafta sahalardan uzak kalacak olması Sarı Kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim’in canını bir hayli sıktı… Galatasaray Yönetimi’yle görüşme talep eden tecrübeli çalıştırıcı,Onyekuru’nun sözleşmesini inceletip fesih şartlarına bakılması önerisinde bulunacak. Galatasraay, Nijeryalı’nın mukavelesinden zarara uğramadan çıkma durumu olursa hemen değerlendirilecek.

Sarı Kırmızılı ekip işini şansa bırakmak istemiyor. Henry’nin yerine oyuncu arayışlarına çıkacak olan Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’ın scout’ları Fatih Terim’in kriterlerine en uygun ismi araştırıyor. Eğer Onyekuru’nun tedavi sürecinde bir aksilik olmazsa, Nijeryalı takımda kalacak.

Sosyal medyada Henry Onyekuru’nun gönderilmesi üzerine tartışmalarda yapılıyor. Nijeryalı için genel kanının kalması yönünde olsa da eğer tedavi süreci uzayacaksa; sözleşmesinin feshedilmesine sıcak bakan taraftarlar da azımsanacak sayıda değil.

Henry Onyekuru, geçen sezon Galatasaray’ın şampiyonluğunda aslan payına sahip olan isimlerden biriydi. Attığı gollerle şampiyonluğu getiren 22 yaşındaki kanat oyuncusu, başarılı performansıyla Monaco’nun yolunu tutmuştu. Fransız kulübünde istediği forma şansını bulamayan Nijeryalı, Galatasaray’a gelmek için 2 aydır gün sayıyordu.

İngiltere Premier Lig’de oynama isteğini her fırsatta dile getiren Henry Onyekuru’nun bu isteği defalarca kez çalışma iznine takıldı. Bir gün Premier Lig’e dönmeyi hayal eden 22 yaşındaki başarılı futbolcunun bu isteği gerçekleşecek mi yoksa gerçekleşmeyecek mi şimdiden merak konusu oldu.

Kaynak: Asist Analiz