Süper Lig'in yeni ekipkerinden Gazişehir Gaziantep transfer de atağa kalktı

Antep ekibi, Polonyalı orta saha oyuncusu Bartlomeij Pawlowsk ve Malili orta saha Souleymane Diarra ile 3, Rus kaleci Yuri Lodygin ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Souleymane Diarra kimdir?

Diarra futbola ülkesi takımlarından Bamoka'da başladı. Profesyonel olarak Wydad ve Ujpest takımlarında forma giyen başarılı orta saha son olarak ise Fransa Ligi takımlarından Lens'in formasını giydi.

Kariyerinde 119 resmi maça çıkan Malili yıldız, 12 gol 11 asistlik bir performans sergiledi. Diarra Mali Milli Takımı'nda da 5 kez forma giydi.

Yuri Lodygin kimdir?

Yuri Lodygin, futbola Yunanistan Ligi takımlarından Xanthi'nin alt yapısında başladı. 2013 yılına kadar Xanthi formasını terleten başarılı kaleci, daha sonra Rusya'nın önde gelen takımlarından Zenit'e transfer oldu. Geçtiğimiz sezonu Olympiakos'ta kiralık olarak forma giyen terübeli eldiven bugüne kadar 193 resmi maça çıktı.

Bartlomiej Pawlowski kimdir?

Pawlowski, futbola Opalenica kulübünde başladı. Yaklaşık 10 sezondur profesyonel olarak forma giyen Pawlowski, sağ ve sol kanatta forma giyebiliyor. Polonyalı futbolcu, kariyerinde 192 resmi karşılaşmaya çıkarken 29 gol atıp 20 asistlik bir performans sergiledi.

Polonya Milli Takımı'nda da 23 kez forma giyen Pawlowski, geçtiğimiz sezon forma giydiği 34 karşılaşmada 8 gol atıp 9 kez de asist yaparak altın sezonunu yaşadı.

TRT Spor