Gençlerbirliği, Ankara Bölgesi 1. Amatör Küme takımlarından Tunç Altındağ'dan sol bek Cihat Karakuş'u transfer ederek, zor şartlarda spor yapan amatör futbolcuların umudu oldu.

İsveç'ten kaleci Per Johannes Hopf, defans Walid Atta, ön libero Panajotis Dimitriadis, Romanya'dan sol bek Lasmin Latovlevici ve Danimarka'dan orta saha oyuncusu Martin Spelmann'ın başkent temsilcisinin kadrosuna katılmasında önemli rol oynayan kırmızı-siyahlı kulübün antrenörlerinden Mustafa Kaplan, amatör sporcuları heyecanlandıracak bir transfere imza attı.

Ankara Bölgesi 2. Amatör Küme takımlarından Tunç Altındağ'da oynayan 1997 doğumlu Cihat Karakuş'u 19 Mayıs dış sahalarda oynanan 1. Amatör Küme'ye çıkma maçlarında izleyen Kaplan, yaptığı açıklamada, "Bizim için iyi oyuncu olsun da amatör küme, Almanya, yurt dışı fark etmez. Sonuçta amacımız Gençlerbirliği'ne oyuncu kazandırmak" dedi.

Tunç Altındağ'ın oynadığı 1. Amatör Küme'ye yükselme maçlarında sol bek Cihat Karakuş'u 3 kez izlediğini dile getiren Kaplan, "Dikkatimizi çekti, kulübümüze, alt yapımıza kazandırmayı düşündük. Cihat'ın iyi oyuncu olacağından eminim, zaten emin olmasak almazdık" şeklinde konuştu.

- "Cavcav'ı örnek alıyorum"

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ı örnek aldığını belirten Kaplan, "Başkanımız da geçmişte böyle yapmış, ben de şimdi aynısını yapıyorum" diye konuştu

Transfer edilen yabancı oyuncuları da kendisinin izlediğini ve alınması yönünde başkan Cavcav'a rapor sunduğunu belirten Kaplan, "Gençlerbirliği ve Hacettepe'de yaptıklarımız ortada" ifadesini kullandı.

- "İzlendiğimi biliyordum"

Cihat Karakuş, yükselme maçlarında Gençlerbirliği Kulübü tarafından izlendiğini bildiğini ve buna göre performans sergilediğini söyledi.

Her zaman Gençlerbirliği gibi büyük kulüplerde oynamayı hedeflediğinin altını çizen Cihat, "Hedefime ulaştım, bu kulübe büyük hizmetler vereceğime inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- "Kaleci Ramazan ve Cem Can'ı da ben verdim"

Genç futbolcuyu yetiştiren antrenör Yusuf Aytekin ise daha önce de bazı futbolcuları Gençlerbirliği'ne verdiğini kaydederek, "Amatörde sporcu yetiştiriyorum. Ankara'da Gençlerbirliğimiz var. Kaleci Ramazan olsun, Cem Can olsun, daha önce de bu kulübe futbolcu verdim. Gençlerbirliği'ne futbolcu verdiğim ve bu gençleri Türk futboluna kazandırdığım için gururluyum. Gençlerbirliği'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

*Trtspor