Radyospor'da Salim Manav'ın proğramına canlı yayın konuğu olarak katılan Hamza Hamzaoğlu, "Futbolcularımız Ankara'da çalışmalarını sürdürüyor. Oyuncularımızdan memnun olmayanlar da var. Yabancı oyuncularımızın ailesi yurt dışında onlarda da haklı kendileri açısından. Ben de ekibimden bilgiler alıyorum. WhatsApp grubundan da oyuncularımızla iletişimimizi sağlıyoruz. Pandemi dünya üzerinde ilk yayılmaya başladığında liglerin tatile girmesi gerektiğini söylemiştim. Şu anda liglerin başlaması haziran diyoruz ama sokağa çıkma yasağı geldiğinde dışarı çıkan insanları görünce üzüldüm. 2-3 hafta sonra bir patlama olacak gibi. Allah yardımcımız olsun. Ligin tescilinden yana değilim, bu tamamen haksızlık olur. Gençlerbirliği'nde görev yapıyorum; tescil edilmesi benim işime gelir ama biz sadece kendimizi değil, her takımı düşünmeliyiz. En adil şey ligde kalan 8 haftanın oynanması olacaktır. Fatih Hoca ve Abdurrahim (Ağabey) Albayrak ile görüştüm. Süreci atlattılar. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.

'Zlatan Ibrahimovic nedeniyle Galatasaray'ın başarıları sümen altı yapıldı."

Galatasaray'da çalıştığınız dönemde Ibrahimoviç ile ilgilendiniz mi?" sorusuna Hamzaoğlu, "Ibrahimoviç ile görüşmedik. O dönem 30 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek durumumuz var mıydı? O zaman anlamsız bir polemik yaratıldı. Galatasaray'da o dönem elde ettiğimiz başarılar küçümsendi. Ibrahimovic nedeniyle koca Galatasaray'ın yapmış olduğu başarılar masanın altına süpürüldü. Biz o gün maddi şartlardan dolayı Ibrahimovic'i alamazdık. Hangi antrenör Ibrahimovic'i istemez."şeklinde yanıtladı.

'Real Madrid'de Teknik Direktörlük yapmayı isterim'

Kariyer hedeflerinden de bahseden Hamza Hamzaoğlu, "Biz yola çıkarken ekip arkadaşlarımızla birlikte 'kişiliğimizden karakterimizden ödün vermeden başarılı olacağız' dedik. Ben de Real Madrid'i çalıştırmak isterim. Fakat Real Madrid'i çalıştırırken kişiliğimden karakterimden ödün veremem. Ben, Galatasaraylıyım özümü inkar edemem. Teklif gelirse ilerleyen süreçte görev alırım. Şu anda Gençlerbirliği teknik direktörüyüm; amacım takımımda başarılı olmak, altyapıdan gelecek oyunculara yol göstermek. Galatasaray, A Milli Takım ve Avrupa'da görev almak hedeflerim arasında." ifadelerini kullanı.

'Arda Turan futbolu Sarı Kırmızılı kulüpte bırakmalı'

Arda Turan'ın Galatasaray'a geri dönmesini istediğini söyleyen Hamzaoğlu, "Arda Turan ile son dönemde görüşemedim. Arda'yı çok severim. Arda ile geçen sezon halı sahada maçlarımızda oldu. Ben o dönemde fikrimi söyledim. Arda gelecekse Galatasaray'a gelmeli. Arda futbolu Galatasaray'da bırakmalı. Alınmış bir karar varsa buna saygı duymak lazım. İlerleyen süreçte Arda, Galatasaray'a gelebilir." dedi.

Hamzaoğlu sözlerini, "A Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda sürekli boy gösterdiğinde Türk teknik direktörler Avrupa futbolunda yer alacaktır. Koronavirüs salgınından sonra ülke futbolumuz etkilenebilir. Yabancı oyuncuların transferi daha da zorlaşabilir." şeklinde tamamladı.

Kaynak : Fanatik