Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, teknik direktör Yılmaz Vural ile yolları ayırmalarındaki en büyük etkenin futbolcuların görüşleri olduğunu söyledi.

Cavcav, teknik direktör Vural'ın görevine son vermesiyle ilgili detayları AA muhabirine anlattı.

Konuşmasına esprili bir şekilde başlayan Cavcav, "Bugün İlhan Cavcav olarak dünya basınına girmişim. Bu hakikaten şahsım adına övünülecek bir olay. Demek ki dünya basınına girebilmem için 4-5 ya da 6 hoca değiştirmem gerekiyormuş. Bunu bilseydim daha önce yapardım" dedi.

Yılmaz Vural ile daha önce de çalıştığına dikkati çeken Cavcav, şunları kaydetti:

"Onun çalışma usulünü biliyorum. Yıllarca ben ne kadar hoca değiştirdiysem, onun da ne kadar çok takım düşürdüğünü iyi bilen bir insanım. Benim yanıldığım olay şu oldu; senelerce bu işin içinde olan ve bu işle ilişiğini kesmeyen değerli bir kardeşimiz olduğu için, ben ona inandım. Arkadaşlarımın, yönetimin de isteğiyle bu arkadaşla bir anlaşmaya vardık."

Gençlerbirliği Kulübü İdari Menajeri Emrah Atasoy ve takım kaptanlarından Ahmet Çalık'ı yanına çağıran Cavcav, "Yılmaz Vural, '13 oyuncu gidecek, 10 yeni oyuncu alınacak' şeklindeki raporunu maçtan sonra idari menajerimiz Emrah'a vermiş. Bana iletmesini söylemiş" dedi.

Cavcav, Atasoy'un, açıklamalarını onaylamasından sonra konuşmasına şöyle devam etti:

"13 arkadaşımıza mukavele fesihleri gereği verilecek paramızın ancak kasamızda mevcut olduğunu, aksi halde diğer oyunculara para verme imkanımızın olamayacağını düşündüm. Süha (Sidal) hocayı aradım. '4-5 oyuncu değiştirebiliriz ama 13 oyuncu bütçemizi zorlar, yapamayız' dedim. Onun için kendisiyle (Yılmaz Vural), yol yakınken yollarımızı ayırma durumu hasıl oldu."

Cavcav, "Bu futbolcuların vereceği karar değil ancak hocadan alacağı eğitimi gören, yaşayan bir futbolcunun, hocası hakkındaki 3-5 günlük kanaatini de benim göz ardı etmem mümkün değil. Bu kararı almamda en büyük etken sporcuların görüşleri olmuştur" diye konuştu.

Ahmet Çalık da takımda hiçbir oyuncunun Yılmaz Vural'ı istemediğini anlatarak, "Bu bütün oyuncuların istemediği bir şeydi. Yerlisi, yabancısı bütün oyuncular hocayı istemediğini söyledi" dedi.

Ahmet Çalık'ın açıklamasından sonra Cavcav, milli futbolcunun, Vural'ın sözleri nedeniyle çok üzgün olduğunu vurgulayarak, "Bu ne kaptanın ne de Emrah'ın talebi. Kaptan olması, takımın sözcüsü olması nedeniyle yabancı futbolcular ona geliyorlar, 'Bizim bu adamla çalışmamız mümkün değil. Bunu lütfen başkana ilet' diyorlar" ifadelerini kullandı.

AA