Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Gençlerbirliği Medipol Başakşehir'e konuk olacak. Gençlerbirliği'nin deneyimli çalıştırıcısı Ümit Özat Beşiktaş taraftarlarının sosyal medyada dillendirdiği 'Gençlerbirliği maçı satacak' iddialarına ilişkin bir açıklamada bulundu. 

Ümit Özat, ''Bir defa kişi karşısındakini kendisi gibi bilirmiş bu bir. İkincisi bu Beşiktaş takımı değil mi 17 dakikada 3 gol yedi. Beşiktaş, Başakşehir'e maçı mı saatı ? Demek ki Başakşehir iyi takım. Başakşehir, Beşiktaş'a 3 atınca, Galatasaray'a 4 atınca, Fenerbahçe'yi yenince şike olmuyor da, Başakşehir'in Gençlerbirliği'ni yenmesi mi anormal? O zaman Beşiktaşlı oyuncular mı maç sattı? 17 dakikada 3'lük oldular. Sen geldin 9 kişilik takıma puan verdin. İnsan önce kendisini sorgulayacak. Kaldı ki bu Başakşehir'den biz puan aldık. Hangi maç kolay? Adana maçı kolaydı yenildik.'' şeklinde konuştu.

Ümit Özat, ''Bir defa şike yapan karısını satar derler. Bu bir, ikincisi bunlar yıllardır Türkiye'de olan dedikodular. Bunu yapan da namussuzdur, bunu ima eden daha büyük namussuzdur. Yalandan kimse kamuoyu yaratmasın. Kendi beceremedikleri işleri başkasının üstünden farklı şekilde yorumlamasın. Ya arkadaş kalktınız 17 dakikada 3 gol yediniz Başakşehir'den. 9 kişilik Fenerbahçe'yi yenemediniz.'' dedi.