Kulübün lig tarihindeki en golcü futbolcusu Fevzi Zemzem, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, takımın yeni sezondaki hedeflerini değerlendirdi.
 
Geçen sezon TFF 1. Lig play-off finalinde Eskişehirspor karşısında  şansın Göztepe'ye güldüğünü dile getiren Zemzem, "Göztepe şampiyon oldu. 14 yıl  sonra gelen bu şampiyonluk bizi Göztepeli olarak büyük sevince boğdu ama önemli  olan Göztepe'de şampiyonluk değil, önemli olan tutunmaktır." dedi.
 
Sarı-kırmızılı takım için uzun bir aradan sonra yer alacağı Süper  Lig'de, ilk sezonu tehlikeli gördüğünü belirten Zemzem,  "Yeni kurulmuş, yeni  organize edilmiş bir takımı başarıya götürmek biraz zordur, o yüzden ilk sene  zordur. Çok dikkatli olması lazım, mutlaka bu sene tutunması gerekir. Hedef  tayini yapmaması gerekir, ilk yılında bu ligde tutunmayı düşünmesi lazım. Ertesi  yıl nokta transferler olur, düşmesi zor olur." diye konuştu.
 
"Oynasaydım, kulüplerin IMF'den borç alması lazımdı"
 
İzmir'e gol krallığını getirdiğini ifade eden Zemzem, "Bunu  Göztepe'nin büyük başarılarıyla elde ettim. İyi bir ekip oluştu o zaman.  Göztepelilerin nezdinde de o takım efsaneleşti. Çünkü ilkleri başardık."  değerlendirmesinde bulundu.
 
1967-1968 sezonunda 19 golle gol kralı olduğunu, bir sonraki yıl da  Metin Oktay'la 17 gole ulaştıklarını anlatan Zemzem, "İkincisinde krallığı Metin  Oktay'a bıraktım fakat iki kupa verdiler. Çünkü onun olma şansı yoktu artık  futbolu bırakıyordu, zaten gerçek kral oydu." diye konuştu.
 
Zemzem, o dönem Galatasaray lehine çok penaltı kararı verildiğini  bunları Metin Oktay'ın değerlendirdiğini, Göztepe'de ise penaltıları Gürsel Aksel  attığı için kendisinin penaltı golü olmadan o gol sayılarına ulaştığını belirtti.
 
Bugünkü şartlarda herkesin futbol oynamak isteyeceğini anlatan Zemzem,  "Eğer bu devirde oynasaydım kulüplerin IMF'den borç alması lazımdı. O dönem  Gürsel gibi Nevzat gibi çok iyi pasörler vardı, milimetrik pas atıyorlardı,  bunları çok iyi değerlendirirdim ben." ifadelerini kullandı.
 
"Buldozer" lakabı

 
Zemzem, "Buldozer" lakabının kendisine Altınordu ile yaptıkları bir  maçta verildiğini belirterek şöyle konuştu:
 
"Savunma oyuncusu belime sarıldı ama ayakları yerden kesildi. Ben  koşuyorum, o belime sarıldı, elleri düştü, hakem avantaja bıraktı. O düşünce ben  golü attım. Yeni Asır'da Ceyhan Gür yazısında 'Bir buldozer gibi aldı götürdü,  golünü yaptı.' diye yazdı, adımız buldozer kaldı."
 
Göztepe'nin golcüleri
  
Süper Lig'de daha önce 25 sezon mücadele eden Göztepe'de, atılan 802  golde 111 farklı ismin imzası bulunuyor. Fevzi Zemzem'in 145 gol ürettiği 25 sezonda Gürsel Aksel 79, Mehmet  Türken 57, Ertan Öznur ise 53 gol attı.