Süper Lig tekımlarından Göztepe başkanı Mehmet Sepil, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 6222 Sayılı Kanun'da yapılan değişikliğin ardından statlarda kale arkası tribünlerine ayakta seyirci alınabilmesinin önünün açıldığını dile getirdi.

Sözlerine devam eden Göztepe başkanı Mehmet Sepil; ''Ayakta seyirci uygulamasının müsabakaların atmosferini daha heyecanlı hale getirdiğini kaydeden başkan Sepil, "Kale arkasına konulan bariyerlerle seyir, çok emniyetli oluyor. Her ne kadar kanunda değişiklik yapıldıysa da bunun Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yönetmelik haline getirilmesi gerekir. Umudumuz son TFF Yonetim Kurulu toplantısında bu yonetmeliğini çıkmasıydı. Fakat son toplantıda bu yonetmelik çıkmadı." şeklinde konuştu.

Sepil, bu yönetmelik çıkana kadar Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde kale arkası tribününe geçici koltukların takılacağını ifade ederek, "Türkiye Futbol Federasyonu gerekli yönetmeliği çıkardıktan sonra geçici koltuklar kaldırılacak ve ayakta seyirci uygulamasına geçilecek. Ancak bu yönetmeliğin ne zaman çıkacağını bilmiyorum. Bu sezon ayakta seyirci uygulamasını gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğimizi hep birlikte göreceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Göztepe, Spor Toto Süper Lig'de 26 Ocak Pazar günkü Beşiktaş maçıyla birlikte iç saha müsabakalarını yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde oynamayı planlıyor.

Kaynak: İnternetSpor