Süper Lig'in renkli ekibi Göztepe'de sezon bitiminde tam bir yaprak dökümü yaşandı. Operasyona 14 yıl sonra Süper Lig'e çıkan Göztepe'yi 6. sıraya yükselten teknik direktör Tamer Tuna yolları ayırmakla başlayan yönetim, Bayram Bektaş'ı takımın başına getirerek ilk değişimi gerçekleşti. Sözleşmesi sona eren Senegalli yıldız Demba Ba'yı yeni kontrat için ikna edemeyen Göz-Göz'de Bayram Bektaş, Sabri Sarıoğlu, Selçuk Şahin ve kaleci Günay Güvenç ile de yolları ayırarak operasyonun startını verdi.

İKİ YILDIZ DAHA YOLCU

Göztepe'nin yeni teknik patronu Bayram Bektaş iki yıldızla daha vedalaşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde kadro yapılanmasıyla ilgili kulübün mali yapısını da düşüneceklerini belirten genç teknik adam, sarı-kırmızılı ekipten servet kazanan Nabil Ghilas ile Oscar Scarione'yi de yeni sezon kadrosunda düşünmüyor.
Göztepe'den yıllık 1 milyon 300 bin Euro alan Ghilas ile 1 milyon 200 bin Euro kazanan Oscar Scarione'nin teknik heyetin raporu doğrultusunda satış listesine konulması bekleniyor.

OPERASYON HENÜZ BİTMEDİ

Göztepe'de Bayram Bektaş, iç transferde sözleşmesi biten bazı oyuncularla ilgini hünez kararını vermedi. Sözleşmesi sona eren Leo Swechlen ve Tanju Kayhan'ın takımda kalması yönünde görüş bildiren Bektaş, ameliyat geçirip son haftalarda forma giyemeyen Brezilyalı stoper Kadu için ise sağlık heyetinden alacağı rapora göre hareket edecek.

Ayrıca sarı-kırmızılı ekipte geçtiğimiz sezon pek forma şans bulamayan golcü Ömer Şişmanoğlu ile yine beklenen verimi veremeyen Yoan Gouffran'ın kaderi ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Takıma gençlik aşısı vuracak olan Bayram Bektaş'ın transferde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, iç transferde alınacak sonuçlara göre dış transferde daha somut adımlar atılabilecek.

GÜNAY'A TEŞEKKÜR

Göztepe'de yeni sezon için yönetim ile anlaşamayarak sözleşme yenilememe kararı alan kaleci Günay Güvenç ayrılığı resmi instagram hesabından sarı-kırmızılı taraftarlara duyurdu. Göz-Göz'de iki sezondur forma giyen Günay'ın 'Hakkınızı helal edin' mesajına sarı-kırmızılı taraftarlar kayıtsız kalmadı.
Eskişehir ile oynanan mucizevi Play- Off Finali'ni hatırlatan taraftarlar, Günay'a emekleri için teşekkür mesajları yağdırdı.

GÖKTUĞ'A "HOŞ GELDİN"

Göztepe'de kaleci Günay Güvenç kararı sonrası gözler genç file bekçisi Göktuğ Bakırbaş'a çevrildi. Geçen sezonu Manisaspor'da kiralık olarak geçiren Göktuğ'a şans doğdu.
Kaleci Beto'nun yedeği olarak düşünülen Göktuğ'un 2019 yılında bitecek olan sözleşmesinin uzatılması bekleniyor. Göktuğ'a Türkiye'den Erzurumspor ve Gireszun'un yanı sıra Hollanda 1. Lig ekibi Fortuna Sittard'tan teklifler vardı.