UEFA, 2019-20 sezonundaki tüm yerel liglerin 30 Haziran'a kadar tamamlamayı planlıyor. ancak bu hedef ölümcül koronavirüs salgınında katedilecek aşamalara bağlı olacağı düşünülüyor..

Salı günü aldığı radikal kararlarla EURO 2020'yi 2021 tarihine erteleyen ve Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'ni de askıya alan UEFA'nın amacı haziran ayında oluşacak boşlukla birlikte ülkelerin kendi yerel liglerini tamamlayabilmesini sağlamak.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) 30 Haziran tarihini spesifik olarak hedef belirlemesindeki amaç kıtadaki birçok futbolcunun sözleşmesinin tam olarak o tarihte bitiyor olması. Böylelikle sporcuların kariyerlerini şekillendirme seçeneği de ellerinden alınmamış olacak.

30 HARİZAN'A KADAR SALGIN BİTMEZSE NE OLACAK?

Öte yandan liglerin bu tarihe kadar tamamlanması UEFA için bir hedef fakat olmazsa olmaz bir şart değil. 

Dünyayı etkisi altına alan ve spor organizasyonlarınıda etkileyen ölümcül Koronavirüs salgını kontrol altına alınamaz ve ligler 30 Haziran'a kadar tamamlanmış olmazsa, Union of European Football Associations (UEFA) yaz boyunca yeni seçenekleri değerlendirmeye alacak. Bu seçenekler arasında UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ön eleme turları tarihlerinin yeniden düzenlenmesi de yer alıyor.

EURO 2020'nin EURO 2021 olmasıyla birlikte o yıl oynanacak Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası, Avrupa U21 Şampiyonası ve 2021 Uluslar Ligi finalleri de farklı tarih aralıklarına alınacak ancak UEFA bu organizasyonların hangi tarihlerde gerçekleştirileceğine henüz karar vermiş değil.

Kaynak: Goal.com