Samsunspor'da sözleşmeleri devam eden 4 futbolcu, alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurdu.

Ekonomik yönden zor günler geçiren ve transfer yasağı yüzünden yeni sezonda transfer yapamayacak olan Samsunspor'da Sportif Direktör Coşkun Zeren, kulübü federasyona şikayet eden futbolcular, yönetimin kararları ve hoca konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Futbolculardan N'Diaye, Canberk, Murat ve Hasan'ın alacaklarını alamadıkları için başvuru yaptığını ifade eden Zeren, başvuran futbolcularının alacaklarını zamanında ödeyemedikleri taktirde bu futbolcuların serbest kalacağını söyledi.

"4 FUTBOLCU KULÜBÜ ŞİKAYET ETTİ"


Şimdilik 4 futbolcunun şikayette bulunduğunu ifade eden Coşkun Zeren, "Sözleşmesi biten futbolcularımızdan Ofoedu, Süper Lig ekibi Antalyaspor ile kesin olarak anlaştı. Onun haricinde kesin olarak ayrılan başka bir futbolcumuz yok. Sözleşmesi bitip de anlaşmak istediğimiz oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor. Kulübü TFF'ye şikayet eden oyuncuların olduğu doğrudur. N'Diaye, Canberk Aydın, Hasan Kılıç ve Murat Gürbüzerol alacaklarını alamadıkları için TFF'ye alacaklarının ödenmesiyle ilgili başvurdular. Bu futbolcuların alacaklarının ödenmesi noktasında belli bir zaman dilimi var. Şu an bu futbolcuların alacakları ödenmedi. Bu paralar gereken sürede ödenmezse futbolcular serbest kalacaklar. Bu konuyla ilgili gerekli önlemleri alacağız. Sadece TFF'ye başvuranlar değil, başvurmayan ve alacakları olan diğer futbolcular için de alacaklarının ödenmesi konusunda en büyük hassasiyeti göstereceğiz. TFF'ye şikayet edenin parasını verip etmeyenin parasını vermemek gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Yeni sezona başlarken herkese gerekli olan ödeme yapılacaktır" dedi.

"YÖNETİM KARARINI BU HAFTA VERECEK"

Yönetimin devam etme ya da bırakma kararını bu hafta açıklayacağını dile getiren Zeren, "Başkan ve yönetimimiz devam mı tamam mı? Kararını bu hafta vereceklerdi ama bu süreç önümüzdeki haftaya aksadı. Önümüzdeki seneyle alakalı kararlar Pazartesi veya Salı günü yapılacak toplantıda netlik kazanacak. Futbolcu görüşmelerinin de karara bağlanması için başkan ve yönetimin kararı doğrultusunda harekete geçeceğiz. Başkan ve yönetim bir karar vermeden şu an için bir eylemde bulunmuyoruz. Başkanımız önümüzdeki günlerde bakan beyle Ankara'da bir görüşme yapacak. Ondan sonra da basına bir açıklama yapacak" diye konuştu.

Zeren, Teknik Direktör Engin Korukır konusunda ise 1 senelik daha sözleşmeleri olduğunu ve hocayla devam edip etmeme konusundaki kararın da bu hafta gerçekleşecek toplantının ardından verileceğini söyledi.

(Kaynak: sondakika.com)