İşte Ersan Şen'in Fenerbahçe Tv'deki Açıklamaları;

3 Temmuz Süreci ile ilgili yeniden yargılamanın 4. celsesi sonrası görüşlerini açıklayan İlhan Ekşioğlu'nun Avukatı  Dr. Ersan Şen, duruşmanın ertelendiği 5 Ekim tarihinde bu kabusun son bulacağını umduğunu, Fenerbahçe ve yöneticilerinin haklılığının ortaya çıkacağını söyledi.

4. celse sonrası FB TV’ye açıklamalar yapan Prof. Dr. Ersan Şen, bugünkü duruşmada dinlenmesi gereken 4 tanığın dinlendiğini bunların içinde Fenerbahçe açısından en önemlisinin dönemin TFF Başkanvekili Lütfü Arıboğan olduğunu söyledi. Arıboğan’ın sözde şike suçunu gazetelerden, basından öğrendiklerini, maçlarla ilgili hakem ve gözlemci raporlarında şike izine rastlamadıklarını ve yapıldığına dair bir şüphe duymadıklarını söylediğini aktaran Prof. Şen, “Ancak bununla beraber yanlı haberlerin UEFA’yı nasıl etkilediği, UEFA ile ne görüştüklerini, hangi dilde konuştuklarını, görüşme sonrası ne yapıldığı yolundaki sorulara net cevaplar alamadık. Söylediği, savcıyla bir görüşme yapıldığı ve bunun da gizliliğin ne zaman kalkacağı yönünde olduğuydu. Hakem ve temsilci raporlarına yansımış bir maç olmadığını ve şike sürecini basından takip ettiklerini söyledi. Fenerbahçe’nin ceza alması konusunda ise UEFA topu TFF’ye, TFF de UEFA’ya atıyor. Net olan şudur ki, 4 yıla aşkın bir süredir devam eden davada mutlu sona ulaşılacaktır. Bu dava, 2007 sonrasında Türkiye’de yapılmaya başlanan telefon dinlemeleriyle hayatların nasıl bir kabusa, girdaba, karabasana çevrildiğini gösteren sembol bir davadır. Temsil ettiğim İlhan Ekşioğlu’nun bu suça karıştığını gösteren en ufak bir delil yoktur. Yapılan sadece, hukuka aykırı dinlemelerle bir takım sonuçlar elde etmeye çalışmaktır” diye konuştu.

İlk yargılamada avukatların sorularına cevaplar verilmediğini ve avukatların dinlenmediğini, ancak bu yargılamada bunlara dikkat edildiğini söyleyen Şen, “Bu iyiyle kötünün bahçesinde, doğruyla yanlışın savaşıdır. Mutlu sona 5 Ekim’de yapılacak celsede ulaşılacağını umuyorum. Bu kabus son bulacaktır, Fenerbahçe ve yöneticilerinin haklılığı ortaya çıkacaktır” dedi.

Hukuka aykırı dinlemelerle keyfi şekilde elde edilen delillere TBMM’de çıkarılan yasayla son verildiğini söyleyen Ersan Şen, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de hukuka aykırı dinlemeler nedeniyle yeniden yargılama kararı verdiğini ve bu nedenle yeniden yargılamada tapelere hiç girilmediğini söyledi. Şen, söz konusu süreçte neden suçüstü yapılmadığının da bir soru işareti olduğunu belirterek, “Madem Sivas maçında şike yapıldığını iddia ediyorsunuz, neden o anda suçüstü yapmadınız. İddiaları ortaya atan sizsiniz, hukuka uygun delillerle ispatlamak zorunda olan da sizsiniz” diye konuştu.

Savcının 5 Ekim’de mütalaasını vereceğini ve bu davanın, hukuka aykırı telefon dinlemelerinin akıbetlerinin ne olacağını gösteren sembol bir dava olmasını ümit ettiğini söyleyen Prof. Şen, o dönemin bu işleri icra edenlerinin, şimdi bu dönemin mağdurları olduklarını belirtti ve çekilen maddi ve manevi acıların mutlaka bir karşılığı olacağını kaydetti.

Davanın bundan sonraki seyri hakkındaki görüşlerini da açıklayan Prof. Şen, 5 Ekim’deki duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasını yani görüşünü açıklayacağını, değerlendirmesini yapacağını, sanıkların ya beraatını isteyeceğini ya da başka tasarrufta bulunacağını belirterek, “Eğer o gün avukatlar savunma için ek süre istemezse, heyet toplanıp karar verecek ya da onlar da karar vermek için süre isteyecek. Avukatlar savunmalarını hazırlayamaz süre isterlerse, karar sonraki celseye kalabilir. Bizim temennimiz o gün kararın verilmesidir. Ancak bunun takdiri mahkeme heyetindedir” dedi. 

Kaynak:Fenerbahçe.org