İlk olarak Milli Takımımızın başarısına değinen Ali Cansun; ''Öncelikle A Milli Takımımızı teknik ekibinden futbolcusuna tebrik ediyorum. Ülkedeki herkesi Milli Takıma tekrardan aşık ettiler!'' açıklamasında bulundu.

Daha sonrasında Beşiktaş ile ilgili açıklamalarda bulunan Ali Cansun; ''Beşiktaş sezona sancılı başladı ama arka arkaya aldığı 3 galibiyetle hem üst sıralara tırmandı hem de kendine güveni geldi. Bu sene lig çok enteresan geçiyor. Ben belki de 65-68 arası puan alanın şampiyon olacağını düşünüyorum! Ben Beşiktaş Altyapısının çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Çok yetenekli futbolcular var. Ama A takıma çıkıp oynamak biraz zor oluyor. Kartal bu isimlerden biri daha da gelecek oyuncular olacaktır. Ayrıca Beşiktaş altyapısında Ersin, Mertcan ve Erdem gibi çok yetenekli gençlerimiz de var. Bunların da yukarıya doğru tırmanacağını düşünüyorum!'' açıklamasında bulundu.

Son olarak bu hafta oynanacak Konyaspor-Beşiktaş maçı ile ilgili konuşan Cansun; ''Konyaspor evinde taraftarının desteği ile Beşiktaş için zor bir deplasman olacaktır. Büyük takımlara karşı iyi oynayan bir ekipler. Onlar da sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Formda Beşiktaş karşısında zorlanacaklardır.'' diyerek sözlerine son verdi.