EURO 2024'ün ev sahipliği için Almanya ile yarıştığımız oylama, 27 Eylül Perşembe günü İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi..

Turnuvanın ev sahipliği için gerekli ve öne çıkartılan her koşulda Almanya'dan önde olduğumuz oylama, 'sürpriz' şekilde Almanya'nın zaferi ile sonuçlandı..

18 kişilik UEFA Yönetim Kurulu'nda, bir üye sağlık sorunları gerekçesiyle oylamaya katılmayacağını bildirmişti..

Geriye kalan 17 oydan bir tanesi kararsız kalmayı tercih ederken Almanya'ya 12 bize ise 4 oy çıkmıştı..

Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden bir çoğunun temsilcilerinin bulunduğu UEFA Yönetim Kurulu'nda; Hollanda, Macaristan, İspanya ve Bulgaristan, EURO 2024'e bizim ev sahipliği yapmamız için oy kullandı..

Ev sahipliği için düzenlenen oylama 27 Eylül Perşembe günü düzenlenmesine rağmen Almanya'nın Bild am Sonntag gazetesi, 23 Eylül Pazar günü çıkan sayısında oylamanın sonucunu neredeyse bire bir olarak 'tahmin etti'..

Almanya'nın alacağı oy sayısını 11.5, Türkiye'nin alacağı oy sayısını ise 4.5 olarak duyuran Bild am Sonntag, adeta sonucu biliyor gibi oldukça isabetli bir 'tahminde bulundu'..

Oylama sonrasına kadar fikirlerini kamuoyuna açıklamaları yasak olan UEFA Yönetim Kurulu üyelerinin her birinin hangi ülkeyi destekleyeceğini oylamadan 4 gün önce açıklayan Bild am Sonntag, bir gazetecilik başarısı mı ortaya koydu yoksa oylamanın sonucunu önceden biliyor muydu? İkilemi akıllarda büyük bir soru işareti yarattı.