Levent Ümit Erol’un hazırlayıp Cem Yılmaz’ın sunduğu Radyo Gol'deki Doğru Tektir programına konuk olan Alp Pehlivan önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Milli Takımımızın başarısına değinen Alp Pehlivan; ''Milli Takım geçmiş dönemde sıkıntılı bir dönemden geçiyordu. Milli Takımın maçı olduğu zaman takip edilmiyordu... Ama şimdi bu oyuncu grubu ile tekrar birlik beraberliği yakaladık. İnşallah bu büyü bozulmaz! Bizler hep öznesiz cümleler kurduğumuz için sıkıntılar yaşadık. Bir kaos içerisinde sürüklenip geldik bu günlere... Ama 9 aylık bu süreçte Milli Takımımız bu hataları yapmadı! Eğer bir başarı varsa tabii ki en büyük pay Şenol Güveş ve futbolcularımızındır... Ama tribünden, evinde destekleyen taraftarlarımıza kadar herkesin katkısı var. Şimdi sabırsızlıkla Euro2020'yi bekliyoruz..'' açıklamasında bulundu.

Son olarak A Milli Takımın kalecilerinden ve Merih Demiral'dan bahseden Pehlivan; ''Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır ülkemiz için en önemli değerlerden... Ama Mert Günok benim için ayrı bir konumda... Türkiye'nin en iyi pasör kalecisidir Mert...Merih Demiral için A Milli Takım can simidi çünkü Juventus'ta forma giyemiyor. Juventus da artık oynatmayacaksa Merih'i kiralık olarak oynayabileceği bir takıma göndermeli!'' açıklamasında bulunarak sözlerini noktaladı.