Antrenörlük Eğitimi Bölümü Hakkında

Antrenörlük, temelde bireyin kendi performanslarını geliştirmesine yardımcı olur. Başka bir deyişle, öğrenmelerine yardımcı olan uygulamalı bir meslektir. Spor beceri ve strateji yöntemleri ile bireyin psikolojik, fizyolojik gelişimini sağlayan meslek dalı olarak da tanımlanmaktadır.Antrenörlük eğitimi, kardiyovasküler programlama, beslenme, insan performansı, ilk yardım ve grup egzersiz programları gibi konuları kapsamaktadır.Antrenör ise, sporun herhangi bir alanında uzmanlaşmış müsabaka veya turnuvalara hazırlayan kişidir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Antrenörlük Eğitimi bölümünün amacı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Antrenörlük Eğitimi Bölümü; sporun çeşitli alanlarında ihtiyaç duyulan ileri kademede etik değerleri benimsemiş fitness eğitmeni, antrenör eğitmeni yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Bununla birlikte; bireyin, yüksek iletişimi, öz disiplini, liderlik vasfı gelişmiş, inovasyona açık ve yaratıcılık üzerine becerilerinin artmasını da sağlamaktadır.

Bölümün hedefi

Antrenörlük Eğitimi Bölümü; sorgulayan, performans sporunu hayat felsefesi edinmiş, spor sektöründe çağdaş, nitelikli antrenörler yetiştirmenin yanı sıra, araştırmacı, geleceğe yön verebilecek, uluslararası standartlarda eğitim anlayışında olan, diğer yandan toplumun yaşam kalitesini artırmayı da hedeflemektedir.

Yatay Geçiş

Yatay geçiş ile ilgili belirlenen prosedür ve kriterler yerine getirildikten sonra, fakülte ve yüksekokullarına kurum içi yatay geçiş yapılmaktadır.

Antrenörlük Eğitimi Bölümünde hangi dersler verilmektedir?

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nde; Egzersiz Fizyolojisi, Sporda Sunum Teknikleri, Beden Eğitimi ve Spor Tarihi, Fitness, Akademik Başarı ve Sosyal Yaşam Becerileri, Genel Antrenman Bilgisi, Spor Psikolojisi, Spor Bilimlerinde Araştırma ve Yöntemleri, Sürdürülebilirliğe Giriş, Psikomotor Gelişim, Biyomekanik, Sporcu Beslenmesi ve Ergonejik Yardım, Uzmanlık Alanı Özel Antrenman Teknikleri, Kinesyoloji vb. dersler verilmektedir.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü iş olanakları

İleri kademede antrenörlük eğitimi belgesi ile spor salonlarında fitness eğitmeni, Pedagojik formasyon belgesi ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak görev alabilirler. BESYO alanında akademik kariyeri hedefleyenlerde yüksek lisans ve doktora eğitimini alırken, eşzamanlı eğitim de verebilirler. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kulüplerdeki kadrolarda da görev alabilirler. Spor salonları, sağlık sektörüne bağlı kulüpler ve sağlıklı yaşam merkezleri gibi zindeliğe odaklanan yerlerde de iş bulabilirler.