Premier Lig

İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetiminde, lige 6’da 6 yaparak başlayan Manchester City, geçen hafta aldığı Tottenham mağlubiyetinin ardından bu hafta ise iki penaltı kaçırdığı maçta Everton ile 1-1 berabere kaldı ve son iki haftada 5 puan kaybetti.

Swansea City’yi 3-2 mağlup eden Arsenal, üst üste 6. mücadelesinden 3 puanla ayrıldı. Arsenal, Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil’in de gol attığı maç sonunda, zirveye Manchester City ile ortak oldu. Deplasmanda West Bromwich Albion ile 1-1 berabere kalan Tottenham, namağlup unvanını korudu. Son şampiyon Leicester City’yi ağırlayan Chelsea, rakibini 3-0 yendi. Ligde 19’ar puanı bulunan kulüplerden Manchester City, gol averajıyla Arsenal’in önünde liderliğini sürdürdü. Tottenham ise 18 puanla bu iki ekibi
izledi. Premier Lig’in 8. haftası, Liverpool-Manchester United maçıyla tamamlanacak.

La Liga

Ligin 8. haftasında Granada’yı konuk eden Atletico Madrid, sahadan 7-1 galip ayrıldı. Son 3 maçında berabere kalan, diğer başkent temsilcisi Real Madrid ise deplasmanda Real Betis’i 6-1 mağlup etti. La Liga’da mücadele eden iki Türk futbolcu Arda Turan ve Emre Çolak’ın ilk kez karşı karşıya geldiği maçta Barcelona, konuk ettiği Deportivo karşısında 4-0 kazandı. İlk 11’de sahaya çıkan Arda, 90 dakika, Emre ise 56 dakika oyunda kaldı. Geçirdiği sakatlığın ardıdan 3 hafta sonra formasına kavuşan Lionel Messi,
oyuna girdikten 3 dakika sonra fileleri havalandırdı. Sevilla, Leganes deplasmanından 3-2 galip ayrıldı. Osmanlıspor’un, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’ndaki rakiplerinden Villarreal de Celta Vigo’yu 5-0 yendi.

Puanını 18’e yükselten Atletico Madrid, gol averajıyla Real Madrid’in önünde liderliğini korudu. Madrid kulüplerini, 17 puanla Sevilla, 16’şar puanla Barcelona ve Villarreal takip etti.

Bundesliga

Bundesliga’nın 7. haftasında lider Bayern Münih, deplasmanda Eintracht Frankfurt ile 2-2 berabere kaldı ve bu sezon üst üste 2. kez puan kaybetti. Haftanın açılış maçında, Borussia Dortmund ile Hertha Berlin 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan milli futbolcu Emre Mor, karşılaşmanın 84. dakikasında kendisini faulle durduran Sebastian Langkamp’a tepki göstererek rakibini elleriyle itince kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bayer Leverkusen’in Werder Bremen’e 2-1 mağlup olduğu maçta, kırmızı-siyahlı ekibin tek golünü milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Yunus Mallı ise Mainz 05’in evinde Darmstadt 98’i 2-1’lik skorla geçtiği karşılaşmada penaltıdan bir gole imza attı.

17 puan toplayan Bayern Münih, liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Ingolstadt’ı 2-1 mağlup eden Köln ve Wolfsburg’u 1-0 yenen Leipzig, 15’er puanla Bayern Münih’i izledi. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla Spor Toto Süper Lig’de gol kralı olan Mario Gomez, transfer olduğu Wolfsburg’da çıktığı 6. karşılaşmada da fileleri havalandıramadı.

Serie A

Son 5 yılın şampiyonu Juventus, seyircisi önünde oynadığı Udinese müsabakasını 2-1 kazanarak 8. maçında 7. galibiyetini elde etti. Roma, Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki rakiplerinden Napoli’yi, Milan da Chievo’yu deplasmanda 3-1 yendi. Serie A’nın 8. haftası sonunda 21 puanla zirvede yer alan Juventus’u, 16’şar puanı bulunan Roma ve Milan takip etti.

Ligue 1

Geçen sezon 4. sırada bitirdiği lige, beklentilerin üstünde bir başlangıç yapan Nice, 9. hafta da sahasında Lyon ile yaptığı maçı 2-0 kazandı. Son 4 yılın şampiyonu Paris Saint-Germain (PSG), Nancy deplasmanından 2-1 galip ayrıldı. PSG’nin ikinci golünü kaydeden Uruguaylı forvet oyuncusu Edinson Cavani, gol sayısını 9’a yükseltti. Zirve takipçilerinden Monaco ise konuk olduğu Toulouse’a 3-1 yenildi.

Nice, 23 puanla liderliğini sürdürdü. 19 puana ulaşan PSG, gol averajıyla Monaco’nun önünde 2. sıraya yerleşti.