TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor forması giyen 18 yaşındaki Ali Akman, Türk futboluna şimdiden damgasını vurmaya başladı.

Bu sezon 1. Lig'de Yeşil Beyazlı forma ile çıktığı 9 maçta 7 gollük performans sergileyen genç yetenek; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer listesine girdiği iddia edilmişti.

İsmi Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih ve Ligue 1 takımı Lille ile anılan Ali Akman için menajerlerin hem amcası hem de temsilcisi olan Ayhan Akman'la görüşerek, aralarında 5 büyük ligden devlerin de bulunduğu teklifler getirdiği öne sürülmüştü.

Hatta Ayhan Akman'ın bu tekliflere verdiği iddia edilen cevap gündeme damga vurmuştu.

Ayhan Akman'ın, söz konusu menajerlere "Fatih hocaya sözümüz var..." dediği de iddialar arasında yer alıyordu.

.Öte yandan Sarı Lacivertli takımın Sportif Direktörü Emre Belözoğlu'nun da sezon sonu serbest kalacak Ali Akman için tüm şartları zorladığı hatırlatılarak sarı lacivertli ekibe tarihi bir çalım atıldığı belirtilmişti.

Belözoğlu'nun, genç oyuncunun babasıyla transfer hakkında görüşmesine rağmen tercihinin sarı kırmızılı ekip olduğu kaydedilmişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından Ali Akman'ın amcası ve temsilcisi Ayhan Akman, yeğeninin geleceğine dair TRT Spor'da açıklamalarda bulundu.

Ayhan Akman, genç futbolcunun hedefinin Avrupa olduğunu ve kendisinin bu konuda yeğenine herhangi bir transfer yönlendirmesi yapmadığını şu ifadelerle dile getirdi;

"Ali'nin amacı yurtdışında oynamak. Onun niyeti, planı Avrupa'da oynamak.Türkiye'den de Avrupa'dan da teklifler var, bunu söylemekte de sakınca görmüyorum. Kendini Avrupa'da geliştirmek istiyor. Benim ağzımdan bu konuyla ilgili bir açıklama hiç olmadı" 

Kendisinin Ali'yi Galatasaray veya diğer Süper Lig ekiplerine yazılması ile ilgili ise Akman, "Tabii ki ben Galatasaray'ın eski oyuncusuyum, doğru ama Ali'nin farklı planları var. Ben Ali'nin bu anlamda etkilenmemesini istiyorum, şu anda Bursaspor'da ve kafasında sadece şu anda orası var" şeklinde konuştu.

.

Kaynak: Fotomaç