Romanya 1. lig takımlarını izlemek için gittiği Antalya'da DHA'nın sorularını cevaplayan Romanya Futbol Takımının patronu Daum önemli açıklamalarda bulundu.

Romanya ligi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Daum: "Romanya ligi çok üst düzey bir lig değil, bunun bilincindeyiz." ifadelerini kullandı. Spor Toto Süper Lig'i yakından takip ettiğini söyleyen Alman teknik adam düğümün 28. hafta çözüleceğini sözlerine ekledi.

Advocaat'a da değinen Alman çalıştırıcı: "Dick geldikten sonra çok güzel işler yaptı. Fenerbahçe'yi toparladı ve şampiyonluk yarışının içine soktu. Beşiktaşla beraber Fenerbahçe de en büyük adaylardan biri." açıklamalarında bulundu.

Şu anda sadece Romanya Milli Takımı'na konsantre olduğunu dile getiren Daum: "Bana bir çok avrupa ülkesinden teklif geldi. Fakat şu anda sadece Romanya'yı düşünüyorum. Yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Yapmamız gereken çok şey var." cümlelerini kullandı.

"Fenerbahçe'yi Marka Haline Getirdi"

Türkiye'de çalıştırdığınız takımlar arasında en çok sevdiğiniz başkan hangisi sorusuna Christoph Daum, Süleyman Seba yanıtını verdi. Seba'nın bambaşka bir insan olduğunu söyleyen Daum: "O çok kişilikli biriydi. Çok dürüst bir yapısı vardı. Aynı zamanda Aziz Yıldırım benim için efsane bir başkandır. Fenerbahçe'nin vizyonunu yükselten bir kişidir. Yapmış olduğu transferlerden, tesisleşmeye kadar olağanüstü bir insan. Dünyada Fenerbahçe'yi bir marka haline getirdi." sözleriyle konuşmasını tamamladı.