Türkiye'de kaos etkisi yaratan Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırının yaralarını sarmaya çalışan sarı lacivertli kulüp’te önceki gece Başkan Aziz Yıldırım ve eşi Gonca Yıldırım’ın ev sahipliğinde organize edilen yemekte, camia tek vücut oldu...

Yönetim, futbol takımı, teknik ve idari kadroyu konuk ederken, geceye damga vuran isim Başkan Aziz Yıldırım oldu. Yemekte öncelikli amaç, yapılan silahlı saldırı sonrası oyuncuların ve ailelerinin moralini yükseltmekti. Başkan Yıldırım, yemek öncesi bir konuşma yaptı ve ligin bitimine 8 hafta kaldığını, her maçı kazanacaklarını ifade etti.

"Saldırı bizi güçlendirdi"

Yıldırım, futbolcularının ve ailelerinin şampiyonluğa inanmalarını isteyip şu ifadeleri kullandı:

-Biz adli makamlarda, size yapılan saldırının hesabını soracağız. Siz de sahaya çıkın ve yapılanların hesabını tek tek sorun.

Yemekte oyuncular ve aileleriyle de tek tek ilgilenen, onlara şampiyonluğa inanmaları gerektiğini, bu saldırının kendilerini güçlendireceğini ifade eden Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı:

-Yaşananlardan etkilenmeniz son derece doğal. Ama artık bu olayı unutup tamamen futbola konsantre olmalısınız.

"Felaket bir olay yaşadık"

Yemekte kaptan Emre Belözoğlu ve Dirk Kuyt da söz aldı. İkili birlik ve beraberlik mesajları verdi. Emre Belözoğlu, başkan Yıldırım’a teşekkür ederek, “Takımımızda moraller bozuktu. Bu anlamda üzgünüz. Herkesin bunu bilmesini isterim. Saha dışındaki zamanlarımızı beraber geçirmeye çalışıyoruz. Bu da takımın havasını olumlu yönde etkiliyor. Yaşanan son olay takımı daha da kenetledi. Önümüzdeki günler önce Fenerbahçe camiası için sonra Türk sporu için güzel olur” dedi.

Kuyt da “Böyle etkinlikler bizim birlikteliğimizi gösteriyor. Hafta sonu olan durum gerçekten felaket bir olaydı. Çok üzücü bir olay yaşadık ama hep birlikteyiz” diye konuştu.

*Hürriyet