Türk futbolunun önemli simalarından Baki Mercimek, Doğru Tektir programına önemli açıklamalarda bulundu.

Pazar günün oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini değerlendiren Baki Mercimek; ‘’Öncelikle Beşiktaş, Vodafone Arena’da seyircisinin desteğiyle çok farklı ve güçlü oynuyor. Bu etkenleri baz aldığımızda iki takımda yüksek konsantrasyon ile sahaya çıkacaktır. Fakat Beşiktaş seyirci avantajı ile avantajlı taraf… Beşiktaş bu maçı Başakşehir maçının telafisi olarak düşünüyordur. Çatır çatır bir derbi olmasını bekliyorum, sahada mücadele görmek istiyorum.İki takımda bol gol pozisyona girecektir.’’ açıklamasında bulundu.

Atiba’nın durumuna da değinen Baki Mercimek; ‘’Derbide Atiba’nın oynayıp oynamayacağı net olarak bilinmiyor ama Atiba’nın oynamaması durumunda Oğuzhan Özyakup onun yerini doldurmaya çalışacak ve fark yaratacaktır.’’ açıklamasında bulundu.

Oğuzhan Özyakup ve Van Persie’nin kupa maçında yaşadığı gerginliğe de açıklama getiren Baki Mercimek; ‘’Kupa maçında yaşananlar umarım o maçta kalmıştır. İki takım da iki oyuncu da gereken olgunluğu göstermeli… Bu iki oyuncunun arasındaki durum selamlaşma serenomisinde belli olur.’’ açıklamasında bulundu.