Tümer Metin Fenerbahçe - Atiker Konyaspor maçını değerlendirdi

Maç 11'e 10 değil, 10'a 10 oynandı. Nedeni; Slimani. Mücadele Konya'ya yarar, onun dışında bireysel, ince işler Fenerbahçe'nin hanesine yazılır. Günün sonunda tabela Fenerbahçe'nin lehine olur diye düşünüyordum. Konyaspor kaç tane pozisyon verdi? Kadıköy'e gelmişsin, bu kadar pozisyon elbette görebilirsin.

 

Ahım şahım bir Fenerbahçe gördük mü? İşin üzücü yanı; Jailson'un mücadeleden dem vuruyor olması. Senin savaşa falan ihtiyacın yok. Senin ince işe ihtiyacın var. İçeride 10 kişi rakibe karşı puan bırakırsak o röportaja çok zor gelirsin. Jailson kardeşim, şu anda lig bitse durumun sıkıntılı.

"İNCE İŞÇİLİK YOK"

İçeride 60 dakika 10 kişiye 2 tane pozisyon bulmuşsun. Konyaspor, 11'e 11 olduğunda iyi oynamasıyla ünlü bir takım. Yine iyi kapandılar. Konyaspor'un hücum bağlantısı kesildi. 10 kişi oynayan takımı nasıl açarsın? Kenara gidersin. Orta sahanla yüklenirsin. Dönen topları da alırsan yeme, yanında yat. Yığılan takıma şut atarsın, şut. İnce işcilik yaparsın, frikik çıkarırsın. Bunların hiçbiri yok.

Valbuena kenardan orta yapıyor. Atıyor da kime? Hiç bilmeyen bir seyirciye sorsak kim duran topa kafa vurur diye... Kimse vurmuyor. İnce işi yapan oyuncun da çok az. Suni bir baskı var.

"F.BAHÇE'NİN EKSTRASI, SÜRPRİZİ YOK"

Bu maç Fenerbahçe'nin sezon finalidir. 11'e 10'da işi çözememiş Fenerbahçe'nin kalite eksikliği göze battı. Valbuena çekecek, orta yapacak daha sonra da Slimani kafa vuracak da gol atacaksın. Böyle bir şey yok. Fenerbahçe hep ilk akla gelen yerden oynuyor. Bir ekstrası yok. Bir sürprizi yok.

(Mynet)