Makedonya maçının ardından gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve tepki gösteren Arda Turan, Takım uçağında imza attığı olayın ardından Milli formayı bir daha giymeyeceğini açıklamıştı.

Düzenlediği basın toplantısında kaptan Arda Turan'ın, Ay Yıldızlı formayı bıraktığını açıklaması, Slovenya'daki kampta şok etkisi yarattı. Çünkü en yakın arkadaşları dahi Arda'nın böyle bir karar alacağını beklemiyordu. En yakın dostu Burak Yılmaz dahi...

Ve basın toplantısının Arda Turan'ın bu kararı, Burak Yılmaz'ı ve arkadaşlarını hem şok hem de demoralize etti. Bu karar sonrasında Arda Turan, Slovenya'da takım otelinden ayrılmadan önce arkadaşları ile bir araya geldi.

İşte o toplantıda Burak Yılmaz sürpriz bir çıkış yaptı. Duygusal yoğunlukla birlikte Burak Yılmaz, "Bende bırakacağım. Sen böyle bir karar aldıysan ben de Milli Takımı bırakıyorum" dedi...

Ancak Arda Turan, buna engel olur ve Burak ile konuşur. Arda, yakın dostu olan Burak'a, " Hayır, benim yaşadığım konu ayrı ve beni bağlar. Bu milli dava ve milli forma. Senden dostun olarak rica ediyorum asla böyle bir şey yapma" ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz da duygusal yoğunlukla yaptığı bu çıkışın ardından Arda ile konuştuktan sonra " Haklısın" diyerek bu kararından vazgeçer. 

Arda Turan şöyle konuşmuştu:

"“Yaşanan olaylar çok üzücü. Üzerimde milli takım tişörtü varken milli takım uçağında olmamalıydı. Pişman mıyım, değilim. Nasıl hissediyorum, kuş gibi hissediyorum. Bana yapılanları unutmadım. Hayatta bir şey yaparsınız bunun bedelini ödersiniz. Milli takım tişörtü üstümdeyken bir hata yaptım.Ülkemi, bayrağımı ülkemi, insanlarını çok seviyorum. Bu sıkıntılar olduğunda hep şunu ifade ettim, istiyorsanız kenara çekileyim. Gerçekten de bunu çok istiyordum. Çünkü zarar verdiğimi düşünüyordum. Artık zamanı geldiğini düşünüyorum. Milli takım kariyerimi sonlandırıyorum. İnşallah insanlara iyi futbolculuğumu değil de adamlığımı bırakırım."

Rıdvan Dilmen: Bizi 'Evet' bitirdi

Rıdvan Dilmen, Arda Turan ve kendisinin 16 Nisan 2017’de yapılan anayasa değişikliği referandumuna ‘evet’ diyeceklerini açıkladıkları için ‘bitirildiklerini’ iddia etmişti.