Doğan'ın açıklamaları şöyle:
"Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden atılmamı isteyen şahsı tanımıyorum. O sırada kongre salonunda reaksiyon gösterenler de olmuş. Divan Başkanlığı, 'Bu bizim işimiz değil' diyerek konuyu yönetime havale etmiş. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu da, 'Celal Bey ile görüşür ifadesini alır, demokratik yoldan çözümünü buluruz' demiş.
"Belediye başkanlığımda bir tek terör olayı olmadı"

Ben spor adayım. Uzun yıllar spor yaptım ve Gaziantepspor Başkanlığı görevini yürüttüm. 3 dönem Gaziantep Belediye Başkanlığı da yaptım. Bu süreçte sporu
Fenerbahçe'den ihracı istendiFenerbahçe'den ihracı istendi

Gaziantep'te hep birleştirici unsur olarak kullandım. Benim belediye başkanlığı yaptığım 15 senede Gaziantep'te bir tane terör olayı olmadı. Çünkü biz bütün yurttaşlarımıza eşit davranırız.
"Biz 68'liyiz, Kuvai Milliyeci'yiz"

Benim Fenerbahçe taraftarı olmamın nedenine gelince... Uzun süre Gaziantepspor Başkanlığı yaptığım için Fenerbahçe'ye 1.5-2 sene önce üye oldum. Renklerinin, kazandığı şampiyonlukların, başarıların çok ötesinde bir şey var beni Fenerbahçe'ye bağlayan... Biz 68 kuşağındanız. Kuvai Milliye'ciyiz. Bizim felsefemiz tam bağımsızlıktır.
"Atatürk de Fenerbahçeli idi"

Fenerbahçeliler Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya takalarla silah ve insan taşımıştır. O yüzden de başkanlarımızın birinin adı Taka İsmet'tir. Atatürk de Fenerbahçeli'dir. Atatürk Fenerbahçeli olduğunu, hem kulübü ziyaret ederek hem de kulüp binası yandığında maaşından para yardımı yaparak Fenerbahçe taraftarı olduğunu göstermiştir. Ben Gaziantepspor Başkanı olduğum dönemde futbolcularımız Fenerbahçe'yi 'Atatürk'ün takımı hoşgeldin' diye karşılamıştır.
Türkiye'de son dönemde yükselişe geçen ırkçılık anlayışı maalesef spor kulüplerine de sirayet etmiş görünüyor. Futbolun da siyaseti vardır o da şudur; 1-) Fair Play, 2-) Irkçılığa karşı olmak. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Muhammed Ali de buna en güzel örneklerden biridir.
"Vatanseverliğimi kimse sorgulayamaz"

Mensubu olduğum HDP, legal bir partidir. Ben ilk olarak 32 yaşında milletvekili idim, 72 yaşında tekrar milletvekili oldum. Vekil olmamın sebebi HDP'nin birleştirici ve barışçı bir parti olmasıdır. Böyle bir partiye bölücü demek alçaklıktır. O şekilde bir ithamda bulunmak kimsenin hakkı değildir. Ayrıca, bizim vatanseverliğimizi sorgulamaya kimsenin hakkı yoktur. Kimseye de yargılatmayız. Şekip Mosturoğlu'nun sözleri ise maksadını aşan bir cümledir, talihsiz bir sözdür."